fbpx

25 év börtönt kap a Mercedes egykori „hiteles és szilárd” szponzorának vezetője

A Mercedes csapat egykori szponzorának, az FTX-nek a vezérigazgatója 25 évre rács mögé került.

Sam Bankman-Friedet hétrendbeli összeesküvés és csalás vádjában találták bűnösnek. Az esetet a történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalásának nevezik. A bíró szerint a 32 éves férfi ezen felül hamisan tanúskodott és a tanúkat is manipulálni próbálta, illetve a bíróságon is leszerepelt. A 25 évvel még így is „jól járt”, mivelk az ügyészek 40-50 évet kértek volna rá.

A kriptovaluta-vállalat és a német csapat közötti többéves partnerséget 2021 szeptemberében írták alá. A csapat akkor úgy jellemezte az új szponzort, mint hozzájuk jól illő, teljesítményre törekvő, megbízható vállalat.

Az FTX tizennégy hónappal később, a 2022-es Brazil Nagydíj előtt csődje azonban arra kényszerítette a Mercedest, hogy felfüggessze a partnerséget, és eltávolítsa az FTX logóit minden felületéről. Az FTX azt követően jelentett csődöt, hogy Sam Bankman-Fried, a vezérigazgató lemondott a pozíciójáról.

„Azért gondoltunk az FTX-re, mert ők voltak az egyik leghitelesebb, legszilárdabb és pénzügyileg legbiztosabb partnerek, és derült égből villámcsapásként látszik, hogy egy kriptovállalat egy hét alatt térdre kényszerülhet és eltűnhet” – idézte a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot korábbról a RacingNews365. „Ez mutatja, hogy mennyire sebezhető még mindig ez a szektor. Ez szabályozatlan, és úgy gondolom, hogy meg kell találnia a szabályozásokban az utat, mert megannyi ügyfél, befektető és partner, mint mi, teljesen hitetlenül állt a történtek előtt.”

A kriptopénz-óriás számos márka szponzora volt, például az NBA-s Miami Heat, a Golden State Warriors és az MLB szponzora, illetve Tom Brady-vel is partnerséget kötött.

A Mercedes némi meglepetésre, tesztel a hétvégén a tinédzser Antonellivel

Forrás :