fbpx

Sainz mindent bevetett a gyógyulásért, még sejtmegújító gépeket is!

Carlos Sainz arról számolt be, hogy egy nagyon intenzív felépülési program segített neki abban, hogy készen álljon az Ausztrál Nagydíjra vakbélgyulladásos műtétje után.

A spanyol versenyző a győztes futama utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a felépüléséhez az kellett, hogy minden nap 24 órát szenteljen arra, hogy visszarázódjon. Szinte hősként ünnepelték, miután körülbelül tíz nappal a műtétje után megnyerte az Ausztrál Nagydíjat.

A spanyol pilóta azt állítja, hogy hiperbárkamrát használt, egy olyan oxigénterápiás kamrát, amelyet műtéti sebek gyógyítására használnak. Ezen kívül egy Indiba gép segítségét is igénybe vette. Ez egy elektromágneses gép, amely felgyorsítja a gyógyulást és a hegszövetek helyreállását.

A 29 éves versenyző elárulta, hogy az egész rutinját annak szentelte, hogy készen álljon a melbourne-i versenyre.

„Igen, amint eltávolították a vakbelemet, felmentem az internetre, és elkezdtem beszélgetni szakemberekkel, és azt kérdeztem, ‘mi segít felgyorsítani a felépülést?'” – mesélte Sainz.

„És nyilvánvalóan onnantól kezdve elkezdtem mindenféle dolgot csinálni, amit a gyógyulás felgyorsítása érdekében meg lehet tenni, hogyan lehet segíteni a sebek, a hegszövet gyorsabb helyeállásáért. Beszélgettem más sportolókkal, más orvosokkal is Spanyolországban, és nemzetközi szinten. Aztán összeállítottam egy tervet a csapatommal.”

„Azért gyógyulnak gyorsabban a sportolók, mert hét napon keresztül napi 24 órát tudsz a regenerálódásra fordítani. És én pontosan ezt tettem. Elkezdtem naponta kétszer egy órán át hiperbárkamrába járni, és egy Indiba gépet vettem igénybe, ami egy elektromágneses dolog a sebek számára. Programoztam az ágyban töltött időt, a sétálásra szánt időt, az étkezésre szánt időt, azt a fajta ételt, ami a gyógyuláshoz szükséges. Minden a felépülés körül forgott hogy megpróbáljak felkészülni Ausztráliára.”

Sainz maga sem számított arra, hogy időben felépül. Elárulta, hogy mielőtt Melbourne-be repült volna, még mindig ágyban feküdt, és bizonytalan volt a vakbélgyulladásos műtét utáni felépülésében. Úgy véli, az ausztráliai landolás után kezdte jobban érezni magát.

A spanyolnak Alex Albon azt az információt adta, hogy a felépülés második hete már jobb lesz.

A Williams versenyzőjénél is vakbélgyulladást diagnosztizáltak, és 2022-ben műtéten esett át. 

„Ha engem kérdeztek, kilenc nappal ezelőtt, amikor készültem repülőre szállni, hogy Ausztráliába jöjjek, még mindig az ágyban voltam” – mondta Sainz. „Alig tudtam a hasamat használni, hogy mozogjak. És azt gondoltam, hogy ez nem fog megtörténni. De felszálltam a gépre, és hirtelen, amikor leszálltam Ausztráliában, sokkal jobban éreztem magam.”

„És 24 óránként sokkal nagyobb előrelépést tettem, mint az első hét napban. Amit tulajdonképpen az összes orvos és az összes szakember mondott nekem, hogy ‘ne aggódj, mert a második héten minden nap sokkal jobban fog menni, mint az első héten’. És ezt még Alex Albon is ezt mondta nekem, emlékszem. Szóval csak nagyjából azt követtem, amit mindenki mondott nekem, és összeállítottam egy jó tervet.”

Friss műtéte után Carlos Sainz karrierje harmadik futamgyőzelmét aratta. Egyelőre azonban nincs szerződése 2025-re, mivel a Ferraritól távoznia kell majd, átadva helyét Lewis Hamiltonnak.

Teljesítménye azonban a többi csapatfőnököt, köztük Christian Hornert, és Toto Wolffot is lenyűgözte.

Hol talál majd helyet magának Carlos Sainz?

Forrás :