fbpx

Verstappen: „Mintha behúzott kézifékkel vezettem volna”

A háromszoros világbajnok Max Verstappen azt mondta, olyan érzés volt, mintha „behúzott kézifékkel” vezetne, miután a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon kiesett, miközben füst ömlött a Red Bulljából.

A holland a pole pozícióból indult, és erősen esélyes volt arra, hogy harmadszor is nyerjen idén, miután Bahreinben és Szaúd-Arábiában is magabiztos győzelmet aratott. Ugyanakkor szinte azonnal szörnyű balul sült el ez, amikor a második körben a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz megelőzte, majd a fékjei elromlottak, és a futamának vége lett. Így nyilatkozott:

„Amit eddig az adatokból láthatunk, hogy amint kialudtak a lámpák, a jobb hátsó fék egyszerűen beállt. Ez okozta a sérülést, és ez egyre csak nőtt, tehát mintha behúzott kézifékkel vezettem volna. Ezért az autót pár kanyarban igen furcsa érzés volt vezetni, csak nagyon snassz volt, míg a rajtrácsig tartó felvezető körökön az autó tényleg pont jó volt, és elégedett voltam azzal, amit csináltunk. Azonban ha a fék beragad, az nem segít.”

Ezzel véget ért minden reménye arra, hogy megdöntse saját tavalyi rekordját, a 10 egymást követő győzelmet, és megszakadt a 18 korábbi pole pozícióból szerzett győzelmei veretlenségi sorozata. A fékhiba véget vetett annak a sorozatnak, hogy 43 egymást követő futamon nem esett ki. Így folytatta a 26 éves versenyző:

„Persze, sok jó versenyünk volt egymás után, és remek megbízhatóság. Tudtam, hogy eljön majd a nap, amikor végül kiesésem lesz, és sajnos ez a nap a mai volt.”

Pontverseny állása: Verstappen és a Red Bull előnye pikk-pakk elolvadt

Forrás :