fbpx

Pérez szerint, ma még Verstappennel sem nyert volna a Red Bull

Sergio Pérez szerint ma még Max Verstappen sem állíthatta volna meg a két Ferrarit.

A regnáló világbajnok a vasárnapi versenyen technikai hibával találta szembe magát. Az RB20-ban a jobb hátsó fék beragadt, így a holland versenyző úgy érezte, mintha ,,behúzott kézifékkel autózott volna”. A 3. körben véget is ért a móka a 26 éves pilóta számára, ugyanis az említett elem megadta magát, majd füsttel és némi lángnyalábbal jelezte, hogy nem szeretne tovább részt venni az eseményen.

Verstappen kiesésével szabaddá vált az út a Ferrari előtt, amit mindkét versenyző ki is használt. Carlos Sainz magabiztosan nyerte meg az Ausztrál Nagydíjat csapattársa és Lando Norris előtt. Charles Leclerc-re ugyan közeledett a brit pilóta, ám végül nem tudta elkapni a monacóit. Mindaddig Sergio Pérez a középmezőnybe vitézkedett Fernando Alonsóval és George Russell-lel. A Red Bull korábbi tempóelőnyét hiába várta az F1-es közösség, az Albert Parkban a mexikói még a dobogós helyezések közelébe sem tudott lopakodni.

Sergio Pérez, Red Bull
Sergio Pérez/Red Bull – Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool

,,Csapatként ma egyszerűen nem volt meg a tempónk, sőt egész hétvégén nem volt meg. Már pénteken is küszködtünk, és nem tudtuk megfelelően beosztani az abroncsokat. Meg kell értenünk azt, hogy mi történt és meg kell bizonyosodnunk arról, hogy képesek vagyunk javulni. Már tavaly is láttuk, hogy az ilyen pályákon a Ferrari erősebb nálunk. Például Las Vegasban, ahol az első gumik kopása különösen fontos, a Ferrari jobb volt. Egyszerűen nem tudunk vigyázni az első abroncsokra” – magyarázta Pérez.

Checo arra kérdésre, hogy a vörösök nyertek-e volna akkor is, ha Max Verstappen versenyben marad, így válaszolt:

,,Igen, abszolút így gondolom. Nem volt meg a tempónk, már az elején küzdöttünk. Láttuk, hogy a Ferrari és a McLaren egy lépéssel előttünk jár. Nagyon egyedi aszfaltról beszélhetünk itt, és egyszerűen nem tudtuk a megfelelő tapadási szintet megtalálni. Van még min dolgoznunk a következő versenyeken.”

 

Forrás :