fbpx

Norris elmondta, mi Sainz szerint a ,,siker kulcsa”: El kell menni vakbélműtétre!

Lando Norris a verseny után elmondta, Carlos Sainz azt javasolta neki, hogy a télen ő is vetesse ki a vakbelét.

Szaúd-Arábiában nem indult a spanyol pilóta, mivel vakbélműtétet kellett elvégeznie rajta. Autóját Oliver Bearman vezette, aki pontot is szerzett a Ferrari idei konstrukciójával. Melbourne-ben viszont már a 29 éves versenyző vette át a stafétabotot, és a hétvége folyamán jól is teljesített. A kínálkozó lehetőséget is remekül kihasználta, mikor Max Verstappen autója a verseny elején megadta magát, és zavartalanul húzta be a győzelmet.

Sainz teljesítményét a szurkolók is értékelték, mivel a spanyolt választották meg a nap versenyzőjének. A kötést viselő pilóta kész hullámvasútként jellemezte az elmúlt időszakát, és egykori csapattársának tippet is adott arra, hogyan törje át győzelemhez vezető falat. A McLaren versenyzője 14 alkalommal állt dobogón Forma-1-es pályafutás során, ám az első helyett ez idő alatt még nem sikerült bezsebelnie. Norris a negatív rekordot tartva hisz abban, hogy előbb-utóbb számára is kijön a lépés, ám egy furcsa tanácsot már kapott Sainztól.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Lando Norris (@landonorris) által megosztott bejegyzés

,,Azt mondtam Landónak, hogy a télen el kellene távolíttatnia a vakbelét, meg kellene csináltatnia, mert akár egy tized előnyt is hoz” – magyarázta nevetve Sainz a verseny után.

Norris megerősítette a spanyol állítását:

„Persze, ha megcsináltatod, akkor a következő versenyt már megnyered. A következő alkalommal talán úgy fogok futni, mint Carlos (Sainz). Mindenesetre, nagyon jó napot zártunk. Boldog és büszke vagyok a csapatra, mivel a harmadik és a negyedik helyen értünk célba, ez nagyon sok pontot jelent a bajnokságban. Ez az elsődleges dolog. Charles-t (Leclerc) nem sikerült legyűrnünk, bár szerintem egy kicsivel jobb volt a tempónk nála. Az első szakaszban alánk vágott, de még így  reménykedhettünk egy kicsit a második pozícióba. A tempónk elég erős volt. Carlos és a Ferrari nagyon jó munkát végzett, le a kalappal előttük. Jól éreztem magam az autóban és a gumikkal is jól bántam. Nem számítottam arra, hogy ma dobogóra állhatok, így nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta a Sky Sportsnak a McLaren brit versenyzője