fbpx

Olyat találtunk a Vaterán, hogy Senna egykori bizalmasa is ledöbbent!

A mai napon, március 21-én ünnepelné Ayrton Senna a 64. születésnapját. Ennek apropóján ma Instagramra egy hozzá kapcsolódó emléket akartunk posztolni, a fent látható képet. Aztán arra gondoltunk, hogy akkor már elmeséljük részletesen.

Ez egy nagyon különleges kép számunkra! Pár éve Vaterán egy gyöngyszemre bukkantam. Egy McLaren-inget leltem, még a Marlboro korszakból, vagy ha úgy tetszik, Senna-korszakból.

Aztán ahogy jobban megnéztem, kiderült számomra, hogy nem egy „átlagos” ingről van szó, hanem egy konkrét személy, Joseph Leberer ingjéről! Kifogástalan állapotban! A tulajdonosa aligha tudta, milyen kincset árul. Főleg, hogy mint kiderült, ebből az ingből három darab maradt összesen a világon, ebből kettő Leberernél van. Egy pedig nálam.

Az osztrák évtizedek óta a Forma-1-ben dolgozó fizioterapeuta. Dolgozott többek között Ayrton Sennával és Kimi Räikkönennel is. Jelenleg a Sauber Motorsport nagykövete.

2013-ban interjút is készítettem vele – ahol akkoriban megjelent, ott már nem elérhető, de most egy ide vágó részletet közlök belőle.

„Mutatnék önnek egy inget… Megismeri?” – kérdeztem tőle.

„Honnan szerezte?!” – kérdezett vissza némi döbbent csend után.

„A „magyar eBay”-ről” – válaszoltam, hiszen a Vatera nem mondott volna neki semmit.

„Nem hiszem el… Magyar eBay? Hogy? Honnan? Ki adta ezt el? Ráadásul ez igencsak egy korai ing, a karrierem elejéről… Egészen biztos vagyok benne, hogy több mint 20 éves, sőt lehet van az 25 is! Őrület, ilyet még nem láttam, és hihetetlen jó állapotban van!” – mondta ámulva, majd nevezve hozzátette: „Legalább annyira, mint én, nem?”

Az inget dedikálta nekem, és azóta is F1-es gyűjteményem egyik éke!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Motorsportol.hu (@motorsportol.hu) által megosztott bejegyzés

Senna barátja és erőnléti edzője Josef Leberer lett a Sauber nagykövete