fbpx

Mit tudunk eddig a Senna-sorozatról? A brazil legenda ma lenne 64 éves

Ayrton Senna ma ünnepelné 64. születésnapját. Ez alkalomból úgy gondoltuk, vegyük sorra, hogy mit tudunk eddig a róla készülő, brazil Netflix-sorozatról.

A hatrészes minisorozat a Senna címet viseli, a néhai versenyzőről szól majd, és a szereplőket színészek alakítják majd.

Forgatás és történet

A Senna forgatása már elkezdődött, és a világ különböző pontjain készül a minisorozat. 3,5 éve jelentették be, hogy lesz ilyen sorozat, azonban a koronavírus járvány miatt el kellett halasztani. A 2022-re tervezett megjelenés így 2024-re csúszott.

Többnyelvű, portugál és angol nyelven forgatott sorozatról van szó.

A minisorozat Senna 1981-es Egyesült Királyságba költözésével kezdődik majd, ahol a Formula Ford 1600-as bajnokságban indult, s amelyet meg is nyert. Majd végigvezeti a nézőt a legendás versenyző F1-es karrierjén, annak tragikus végéig.

A sorozatot a brazil Gullane produkciós cég készíti, a Senna-család jóváhagyásával készül, akik archív, otthoni videófelvételekkel is hozzájárulnak az alkotáshoz. Ám a versenyző utolsó szerelmével, Adriane Galisteuval – akinek karaktere egy színésznő által nyilvánvalóan szerepelni fog a sorozatban – nem egyeztettek a készítők.

A Senna társrendezői Vicente Amorim és Julia Rezende díjnyertes brazil filmesek.

A forgatás Brazílián kívül Argentínában, Uruguay-ban és az Egyesült Királyságban zajlik.

Szereplők

Gabriel Leone fogja alakítani Ayrton Sennát. A brazil színész játszotta Alfonso de Portago szerepét a 2023-as Ferrari-filmben is.

Senna legfőbb riválisát, Alain Prostot Matt Mella alakítja majd, míg Frank Williams szerepében Steven Mackintosht láthatjuk majd.

„Hatalmas felelősség és egyben nagy megtiszteltetés is, hogy egy olyan ikont képviselhetek, aki oly sok embert inspirált egész életében, és megmutatta a világnak a brazil sporttehetséget” – mondta Leone. „A tudat, hogy a Netflixen keresztül emberek millióihoz juttatjuk el ezt a történetet oly sok országban, arra ösztönöz, hogy ezt a karrierem egyik nagy szerepének tekintsem.”

„Gabriel Leone rendelkezik Senna karizmájával, intenzitásával és szelídségével” – mondta Vincente Amorim rendező.

„El voltunk ragadtatva attól, ahogyan Ayrtont életre keltette a próbafelvételen. Ő egy brazil színész, aki egy feltörekvő nemzetközi sztár” – tette hozzá Fabiano Gullane producer.

„Képes hűen ábrázolni Ayrton egyedülálló személyiségét, különösen azt az Ayrtont, akit mi, a család, a pályán kívül ismertünk” – mondta Viviane Senna, Ayrton nővére.

Bemutatták a készülő „Senna” Netflix sorozat színészeit!