fbpx

Kanada lesz az F1 kiállítás következő állomása, hamarosan!

A Formula 1® Exhibition, (F1 Kiállítás), tavaly debütált, és folyamatosan nagy sikert arat. 2022-ben Madridban (Spanyolország) a nagyszabású expo, idén februárban pedig Bécsben (Ausztria) mutatkozott be az utazó tárlat.

És itt nincs megállás. Ma a Forma-1 közölte, hogy a tengerentúlra viszi a kiállítást, és 2024. május 3-án a torontói (Kanada) Lighthouse ArtSpace-ben nyílik meg a kiállítás.

A torontói F1-rajongóknak hat, kifejezetten erre a célra kialakított terem nyújt majd élményt, amelyekben a korábbi helyszínekhez hasonlóan exkluzív interjúkat láthatnak a sportág leglegendásabb csapataitól és a leghíresebb versenyzőktől, személyiségektől, valamint ikonikus Forma-1-es autókat, történelmi tárgyakat és archív videóanyagokat tekinthetnek meg.

Újdonság lesz Torontóban, hogy a látogatók kipróbálhatják, milyen F1-est autóval versenyezni, mindezt a legmodernebb szimulátorokon a hivatalos F1 játékkal.

A Forma-1 közlése szerint a sportnak több mint 100 millió rajongója van Észak-Amerikában, és ez a szám egyre nő.

Emily Prazer, a Formula 1 kereskedelmi igazgatója elmondta: „Kanada a sportágunk iránti szenvedélye és történelme miatt arra számítunk, hogy a májusban Torontóban megnyíló kiállítás népszerű lesz az új és a meglévő rajongók körében. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez egy nagyszerű módja annak, hogy a versenyhétvégéken kívül, más formában is kapcsolatba kerüljenek a sporttal. Ez az F1 Kiállítás Észak-Amerikában tükrözi azt a hihetetlen növekedést, amelyet a sportág az elmúlt években tapasztalt a régióban, és mutatja, hogy továbbra is elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy új és interaktív módokat teremtsünk a rajongók számára, hogy élvezhessék a Forma-1 történetét.”

Jonathan Linden, a The Formula 1® Exhibition producere hozzátette: „Nagy örömmel erősítjük meg, hogy Toronto ad otthont a Forma-1 kiállítás észak-amerikai bemutatkozásának. Kanadának hatalmas történelme van a sportágban, a világklasszis pilóták sokaságától kezdve az ikonikus nagydíjig. Toronto rengeteg sport, szórakozás és kultúra otthona, így ideális helyzetben van ahhoz, hogy Észak-Amerikában elsőként üdvözölje a Forma-1 rajongóit ezen az egyedülálló kiállításon.”

További információk: F1Exhibition.ca.

Megnéztük Bécsben az F1-es kiállítást, és nagyon ajánljuk! – Képekkel!

Forrás :