fbpx

Itt rendezhetik meg Európa első éjszakai Forma-1-es futamát!

Madrid célul tűzte ki a következő éjszakai Forma-1-es futam megrendezését, ami mérföldkő lehet, hiszen Európa első ilyen jellegű eseménye lehetne.

A Marca tudósítója, Marco Canseco arról számolt be, hogy a 2026-ra hivatalossá vált új madridi F1-es esemény egyik csapata nemrég a Szaúd-Arábiai Nagydíjon járt, hogy betekintést nyerjen egy éjszakai futam megrendezésébe. Canseco kiemelte látogatásuk fontosságát, és megjegyezte:

„Jaddah az ideális hely arra, hogy megtudjuk, mi szükséges egy ilyen rendezvény megszervezéséhez”.

A Madridi Nagydíj mögött álló szervezők ambiciózus célja, hogy „a világ legjobb Forma-1-es élményét” biztosítsák. A madridi versenyt tovább elemezve Canseco hozzátette:

„És ez nem csak azért lenne így, mert ez egy páratlan versenyhelyszín, hanem mert ez az első városi futam egy nagy európai fővárosban, azzal a plusszal, hogy ez lehet az első éjszakai verseny az öreg kontinensen.”

Jelenleg olyan helyszíneken rendeznek éjszakai száguldást, mint Szingapúr, Bahrein, Katar és Las Vegas, így Madrid hozzáadása egyedülálló és történelmi lépés lenne Európában. A Ferrari madridi születésű pilótája, Carlos Sainz lelkesedését és hajlandóságát fejezte ki, hogy hozzájáruljon a futam fejlesztéséhez, így nemrég azt nyilatkozta:

„Felajánlom a segítségemet, ha bármire is van szükségük, legyen szó a pálya tervezéséről vagy bármi másról.”

Gazdasági öngól lehet a madridi Forma-1-es futam?

Forrás :