fbpx

Hoppá: Verstappen Hamilton csapattársa lehet a Ferrarinál?

Igencsak vad és meghökkentő teóriát vázolt fel a Red Bull saga végeredményeként egy holland szakértő. Aki szerint ugyanis a címvédő Verstappennek Hamilton mellé kellene igazolnia a Ferrarihoz.

Zsinórban három megnyert világbajnoki cím és két domináns idény után 2024 is jó eséllyel Max Verstappen éve lesz. A holland klasszis szinte legyőzhetetlen, ám a tökéletes közössége a Red Bullal megbomlani látszik. A csapatfőnök Christian Horner körül kirobbant botrány miatt széteshet a csapat, ami a 26 éves pilóta jövőjét is befolyásolhatja.

Amennyiben a hozzá közel állók távoznak a csapattól, úgy ő maga is mehet utánuk. Lewis Hamilton távozásával felszabadult egy ülés a Mercedesnél, és Toto Wolff elmondta, hogy szívesen látná csapatában a háromszoros bajnokot.

Noha a Ferrarinál Charles Leclerc hosszútávú szerződéssel rendelkezik, így papíron biztos az, hogy a következő években a Scuderia a Leclerc-Hamilton duóval indul majd. Mike Hezemans holland szakértő és F1-es tudosító szerint ez semmit nem jelent és Verstappennek el kellene gondolkoznia a Scuderian, ahol összeállhatna legnagyobb bajnoki riválisával Lewis Hamiltonnal.

„Természetesen egy szerződés semmit sem jelent a Forma-1-ben. Ha én lennék Vassuer, akkor azt mondanám, hogy igen, hozzuk ide a legjobbakat. De vajon Hamilton akarná ezt? Szerintem igen, okos döntés lenne a részéről. Nagyon szórakoztató lenne. Hogy megtörténik-e ez valaha, nem hiszem, de az biztos, hogy Verstappen nagy lökést adna a Ferrarinak.” – magyarázta Hezemans.

Schumacher azt állítja, tudja, hogy mi van Verstappen kilépési záradékában

Forrás :