fbpx

Horner mégis repül? Állítólag már Ausztráliában sem lesz ott!

A Red Bull szűkszavúan, de reagált azokra az állításokra, melyek szerint Christian Hornert a hónap végi Ausztrál Nagydíj előtt menesztenék.

A csapatfőnök körüli botrány nem csitul, annak ellenére sem, hogy a „nem megfelelő viselkedéssel” kapcsolatos vádakkal kapcsolatos vizsgálatot követően tisztázták és nem találták vétkesnek.

A Red Bull női alkalmazottját, aki a panaszt tette, mostanra felfüggesztette az italgyártó cég. Horner, aki határozottan tagadja a vádakat, jelen volt a 2024-es szezon első két versenyhétvégéjén, Bahreinben, és Szaúd-Arábiában. Mindkét versenyen kettős Red Bull-győzelem született.

A színfalak mögött azonban továbbra is fennállnak a problémák, mivel Jos Verstappen, a Red Bull háromszoros bajnokának, Maxnak az édesapja nyilvánosan is Horner lemondását követelte.

A botrány során Horner végig a Red Bull többségi tulajdonosának, Chalerm Yoodivhya-nak a támogatását élvezte.

Azonban a legfrissebb pletykák szerint ez csak eddig tartott.

Oliver Mintzlaffot, a Red Bull GmbH vállalati projektekért és befektetésekért felelős vezérigazgatóját Szaúd-Arábiába elkísérte Franz Watzlawick a Red Bull italgyártó részlegének vezetője is. Ami szokatlan,  neki nem tartozik hatáskörébe az F1, és ott még soha nem is jelent meg nyilvánosan.

A Motorsport-Total.com információi szerint azonban Watzlawick meghatározó szerepet játszhat a Red Bull-csoport egészének érdekeit szolgáló tiszta megoldás megtalálásában. Különösen, ha arról van szó, hogy a thaiföldi többségi tulajdonosok korábbi támogatását Hornerrel szemben megingatná.

A németek cikke szerint Watzlawick, Mintzlaff és Chalerm Yoovidhya vasárnap Dubaiban találkozót tartottak, hogy megvitassák a Red Bull GmbH következő lépéseit a Horner-ügyben.

Ráadásul a Motorsport-Total.com információi szerint az a nő, aki évekig Horner személyi asszisztense volt, és szexuális zaklatással vádolta őt, most szintén azt tervezi, hogy kitálal.

Ralf Schumachert idézik, aki szerint Horner karrierje nem fogja túlélni ezt az ügyet. Meglátása szerint Yoovidhya nem tehet mást, mint hogy elhatárolódik Hornertől, tekintettel az olyan partnerek nyomására, mint a Ford vagy a Honda, illetve az olyan kiskereskedelmi láncokkal való együttműködésben rejlő potenciális kockázatokra, mint a Walmart („a Red Bull egyik legnagyobb vásárlója”).

Az F1-Insider vasárnap megjelent cikke szerint Hornert még a hóvégi  Ausztrál Nagydíj előtt elküldik. Ezt azonban a Red Bull szóvivője mondhatni cáfolta.

„Ahogy Christian elmondta, hálás a részvényesek teljes támogatásáért, és ez továbbra is így van.”

Verstappen apja nem hazudik, de Max egyik oldalra sem áll a Horner-ügyben