fbpx

Meglett Berger 28 éve ellopott több mint 160 millió forintot érő Ferrarija

A brit fővárosi rendőrség visszaszerezte azt az utcai Ferrari sportautót, amelyet 1995-ben loptak el Gerhard Bergertől.

A Ferrari F512M egyike volt annak a két autónak, amelyet az olasz Imola versenypályán megrendezett San Marinó-i Nagydíjon loptak el. A kétüléses autó, az eredeti 512-es tovább gondolt változata, 1994 végén került forgalomba. Ötliteres, 12 hengeres motorja 440 lóerős, ami 315 km/órás végsebességre repíti az autót. Berger F512M-jének az értékét 350 000 fontra becsülik.

ferrari
Fotó: Metropolitan Police

Az osztrák autóját azután fedezték fel, hogy tavaly év végén megérkezett az Egyesült Királyságba. A Met-et a gyártó értesítette a megjelenéséről, mivel egy amerikai vevő egy brit értékesítési bróker útján próbálta megvásárolni. A Met Szervezett Járműbűnözés Elleni Osztálya szerint az autót nem sokkal annak ellopása után Japánba vitték. A rendőrség folytatja a nyomozást, és megpróbálja felkutatni a másik eltűnt autót is. Letartóztatásokat eddig még nem intéztek. A nyomozást vezető Mike Pilbeam őrmester elmondta, hogy csapata mindössze négy nap alatt felkutatta az autót, miután tudomást szerzett róla:

Ferrari
Fotó: Metropolitan Police

„A nyomozásunk fáradságos volt, és a világ minden táján felvettük a kapcsolatot a hatóságokkal. Gyorsan együttműködtünk partnereinkkel, köztük a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökséggel, valamint a Ferrarival és nemzetközi autókereskedésekkel, az együttműködés pedig nagyban hozzájárult ahhoz, hogy megismerjük a jármű hátterét, és megakadályozzuk, hogy elhagyja az országot.”

Ferrari
Fotó: Metropolitan Police

Az 1995-ös szezon volt Berger utolsó szezonja a Ferrari pilótájaként. A csapat 10 nagydíjgyőzelméből ötöt szerzett, az utolsót 1994-ben Hockenheimben. Ő és csapattársa, Jean Alesi a dobogón végzett azon a futamon, ahol a Ferrarikat ellopták.

Berger szerint Lauda nem engedte volna meg ezt Hamiltonnak

Forrás :