fbpx

Akkora a blama az Alpine-nál, hogy két kulcsember már benyújtotta a lemondását?

Az Alpine F1-es autóbemutatóján hangzatos dolgokat próbáltak előadni, de a szezonkezdet siralmasan alakult a francia csapat számára.

Az már a tesztnapokon is kiderült, hogy az idei konstrukció közel sem lett olyan jó, mint várták. Sőt tavalyhoz képest nemhogy nem léptek előre, inkább visszább mozdultak, mivel az autó túlsúlyos és aerodinamikai szempontból is gyenge.. Az azonban talán még így is meglepetés volt, hogy a szezon első kvalifikációján Bahreinben az Alpine két autója volt az abszolút leglassabb. A szombati versenyen pedig csak azért nem ők lettek a teljesen utolsók, mert Logan Sargeant (Williams) és Valtteri Bottas (Sauber) egyéb okokból sok időt elvesztegettek és a mezőny végére csúsztak.

A pályán tapasztalt nehézségek miatt a francia gyártónak most a technikai részlegének jelentős átalakításával is szembe kell néznie, mivel Matt Harman technikai igazgató és Dirk de Beer aerodinamikai vezető távozása lóg a levegőben. Egyes források szerint ugyanis mindketten benyújtották lemondásukat, még múlt hónapban, mielőtt a csapat Bahreinbe utazott volna tesztelni.

Az Alpine azonban nem erősítette meg hivatalosan a fejleményeket, a csapat szóvivője határozottan „nem kommentálta” az ügyet.

A csapat bizakodó – legalábbis a kifelé kommunkálás tekintetében -, hogy olyan fejlesztések zajlanak, amelyek segítik a továbblépést.

„Tudtuk, hogy a szezonkezdet nehéz lesz, és ez Bahreinben így is volt” – mondta Bruno Famin csapatfőnök szombaton.

„Ennek ellenére mindent megteszünk azzal, amink most van, és minden egyes alkalommal, amikor pályán vagyunk, folyamatosan javulást és előrelépést fogunk tenni.”

„Elismerés illeti a csapatot és a versenyzőket az elmúlt hetekben Bahreinben tett erőfeszítéseikért. A csapat összetartása át fog ragyogni ezen.”

„Jövő héten Dzsiddába megyünk, egy teljesen más pályára, mint Bahrein, ami új lehetőséget kínál arra, hogy tovább tanuljuk és fejlesszük az A524-es csomagunkat. A kemény munka folytatódni fog.”

Az Alpine F1-es csapatfőnöke nem számol Mick Schumacherrel

Forrás :