fbpx

Ricciardo bizonyult a leggyorsabbnak, de a meccslabda Alonsónál és Verstappennél van

Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a 2024-es szezon első szabadedzésén, a második legjobb időt Lando Norris autózta, míg a harmadik Oscar Piastri lett.

Nico Hülkenberg hajtott ki először a bahreini pályára, míg az Alpine és a McLaren versenyzői a boxutca végén rajtgyakorlattal kezdték az egy órás gyakorlást. A szél is nehezítette a pilóták és a csapatok munkáját. A Mercedes az első 10 percben az élre ugrott, míg mögéjük Charles Leclerc és Sergio Pérez zárkózott fel.

Max Verstappen nem sokáig hagyta, hogy a csillagosok maradjanak az élen, első mért körével hat tizedet adott Lewis Hamiltonnak és George Russellnek. A Ferrari is feljebb kapcsolt, és másfél tizedre csökkentették a lemaradásukat. A holland világbajnok ugyanakkor nem volt elégedett az autó viselkedésével, amit azonnal jelzett csapatának is.

A Kick Sauber technikai problémákkal találta szembe magát. Guanyu Zhou jelentette, hogy nem működnek a fékjei, így a csapat visszahívta a versenyzőt a boxba.

30 perc után:

Fél óra elteltével Oscar Piastri állt az élen, ám az ausztrál versenyző a legjobb köridejét már lágykeverékű abroncsokon teljesítette. Mögötte Max Verstappen és George Russell következett, míg az első 10-be még Sergio Pérez, Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Lando Norris és Lance Stroll fért be.

Lando Norris is megkapta a piros oldalfalú abroncsokat, így két tizedet vert csapattársára, ám Daniel Ricciardo véget vetett a McLaren első helyének. Mindaddig a háromszoros holland világbajnok a motorfék beállításaira panaszkodott.

A Visa Cash App RB és a McLaren versenyzői és Guanyu Zhou választotta csak a lágykeveréket, a többiek a sárga oldalfalú abroncsokat nyúzták. Alonso a többiek mini-versenyében az élre is állt, mivel a lágy gumikon autózó versenyzők mögé felzárkózott. Mindaddig a többiek már megtankolt konstrukciókkal gyűjtögették a kilométereket.

Az első szabadedzésen így tehát Daniel Ricciardo bizonyult a leggyorsabbnak, Lando Norris és Oscar Piastri előtt. Őket Yuki Tsunoda követte, ám mind a négy versenyző már a lágykeverékű abroncsokon teljesítette a legjobb idejét. Az ötödik helyre Fernando Alonso zárkózott fel, míg mögötte Max Verstappen, George Russell, Charles Leclerc, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas fért be az első 10-be.