fbpx

Coulthard szerint Verstappennek nem lesz hosszú F1-es karrierje

Az egykori klasszis David Coulthard a mai napig a Red Bull alkalmazásában áll, rendre bemutatókat tart. Testközelből ismeri a csapatot, így a háromszoros világbajnok Max Verstappent is. Emiatt a skót szinte kizártnak tartja, hogy Verstappen a harmincas évei végén is az F1-ben legyen.

A holland tavaly a Forma-1 egyik legdominánsabb évét produkálta, és az idei év legfőbb esélyese is ő. Így már ő a harmadik legsikeresebb pilóta a futamgyőzelmek tekintetében Hamilton és Schumacher mögött.

Coulthard a total-motorsport-nak adott exkluzív interjút, amelyben részletesen beszélt a 26 éves klasszisról.

„Hatalmas potenciállal érkezett meg hozzánk, meg is nyerte az első Red Bullos versenyét. Az útja során neki is megvoltak a leckéi, amiket megtanult, de ezek mindenki számára elkerülhetetlenek. Mára azonban egy komplex csomaggá érett. Így 26 évesen még öt jó éve biztosan van előtte, de egyesek korábban kifulladnak.” – kezdte Coulthard.

„Erre Sebastian Vettel egy tökéletes példa, ő is kiemelkedő teljesítményt nyújtott pályafutása kezdeti szakaszában, majd karrierje végére már „csak” egy jó versenyző lett belőle. Max szerintem amíg az F1-ben akar lenni, addig rendkívül erős lesz, de azt nehezen tudom elképzelni róla, hogy 39 évesen is itt lenne.”

„Nem vagyok jós, de rendkívül sokat tett bele abba, hogy Forma-1-es pilóta legyen és ilyen fiatalon ennyire intenzíven teljesítsen. Meglepődnék, ha inkább csak utóbb, mintsem előbb döntene úgy, hogy elege lett és új dolgokat szeretne felfedezni az életében.”

Valójában Ricciardo tehet Verstappen dominanciájáról?