fbpx

A korábbi F1-es pilóta arra számít, hogy Alonso átugrana a Mercedesbe, ha úgy van

Christian Danner volt Forma-1-es versenyző szerint a Mercedesnek csak „hívnia” kell Fernando Alonsót ahhoz, hogy a spanyolt leigazolják Lewis Hamilton helyére.

Hamilton 2025-ös Ferrarihoz való átigazolásának bejelentése rendkívül hamar indította el az izgalmas „pilótakeringő” kezdetét, hiszen jelenleg 13 versenyzőnek nincs szerződése a jövő évre. A hétszeres világbajnok hónap eleji bejelentését követően máris beindultak a találgatások, hogy ki kaphatja meg a hétszeres világbajnok helyét, és több név is a kalapba került.

Az egyik ilyen eredetileg Alex Albon volt, bár a Williams csapatfőnöke, James Vowles nemrég hatalmas akadályt gördített ennek útjába. Megerősítette, hogy a thaiföldi születésű versenyzőnek 2025 végéig van kontraktusa.

A másik lehetőség a Mercedes juniorja, Andrea Kimi Antonelli, akit már most a következő nagyágyúnak tartanak. Sőt, nemrégiben egy korábban lezajlott tesztet követően úgy titulálták, hogy ő a legjobb pilóta, aki Max Verstappen óta vezetett F3-as autót. Az olasz 2024-ben az F2-ben versenyez majd, és nem kizárt, hogy 2025-ben egyből Hamilton helyére kerül.

A jelenlegi tartalékosuk, Mick Schumacher elméletileg egy másik opció. A német egy második idényre is az Ezüstnyilaknál marad a kulisszák mögött, miután a Haas nem ajánlott új szerződést a 2022-es év végén. Hogy éles maradjon, Schumacher idén az Alpine-nál versenyez az Endurance-világbajnokságban, bár szívesen visszatérne a királykategóriába.

Danner ugyanakkor nem hiszi, hogy Schumachert választják majd Hamilton utódjának. Szerinte, Fernando Alonso a valódi esélyes Hamilton helyére. Olyannyira, hogy a 65 éves szakember úgy véli, csak egy telefonhívásra van szükség Toto Wolff csapatfőnöktől ahhoz, hogy ez a hatalmas lépés megtörténjen. Alonso egyike annak a 13 versenyzőnek, akinek nincs szerződése 2025-re. Ugyan jövőre is az Aston Martinnál maradna, legalábbis most ezt állítja.

Ennek ellenére Alonsónak valójában sok értelme lenne Hamilton helyén. Különösen azért, mert így Antonelli kapna időt arra, hogy megérjen. Így esetleg egy szezont teljesíthetne az F1-ben egy kiscsapatnál, hogy csökkenjen a nyomás a vállán. Danner a Kölner Expressnek beszélt erről:

„Esélytelen Mick a Mercedesnél, az egy másik liga. Alonso viszont – csak hívniuk kell, és máris ott lenne. Mick csak akkor kerülhetne szóba, ha Toto Wolff hirtelen második számú pilótát akarna. Azonban a Mercedesnek mindig is voltak top pilótái, kivéve Valtteri Bottast, aki inkább egy „1B” pilóta volt. Ami egyértelmű, hogy Toto Wolff erősíteni fogja Russellt – de neki vezetőként még bizonyítania kell.”

Alonso rástartolt Hamilton helyére a Mercedesnél

Forrás :