fbpx

Alonso kételkedik Hamilton motivációjában: 12 hónappal ezelőtt nem ez volt az álma

Még a rutinos Fernando Alonsót is meglepte Lewis Hamilton és a Ferrari hirtelen jött házassága.

A hétszeres világbajnok és a Scuderia igazi média – és sporttörténelmi pillanatot írt azzal, hogy bejelentették jövőbeli együttműködésüket.  Az összeborulásra csak 2025-ben kerül sor, mégis a sajtó és az F1-es szereplők többsége azt találgatja, milyen tényezők vezettek a brit pilóta döntéséig.  A 39 éves versenyző határozottan ismételgette, hogy a Mercedesnél képzeli el a jövőjét, mivel a márka már a junior kategóriákban is támogatta. Ám döntésével nem csak a rajongókat, hanem Toto Wolffot és a csapatot is meglepte.

Peter Bonnington, Hamilton versenymérnöke először azt hitte, csupán április tréfáról van szó, mikor az osztrák vezető felvázolta a helyzetet. A Mercedes amiatt hálás, hogy év elején jelentette be a brit világbajnok a távozását, mivel így van idejük megfelelő jelöltet találni George Russell mellé. Lando Norris és Charles Leclerc kiesett a kalapból a szerződéshosszabbításuk miatt, így Alex Albon, Mick Schumacher, Esteban Ocon, Valtteri Bottas és Fernando Alonso neve maradt a listán.

A 42 éves versenyző nem szokott finomkodni, mikor a véleményét kell megosztania egy-egy versenyzőtársáról, így a Hamilton-Ferrari egyesülés kapcsán sem fogta vissza magát. Az Aston Martin versenyzője csupán egy dolgot nem ért a nagy átigazolással kapcsolatban: a hétszeres világbajnoknak eddig azt hangoztatta, hogy jelenlegi csapatával akarja folytatni.

„12 hónappal ezelőtt nem ez volt a gyerekkori álma. Remélem, élvezni fogja majd az élményeket. Egy nagyon különleges csapatról beszélünk. Akkor még különlegesebb lesz, ha nyerni is tudsz velük, és ez is a lényeg: győznöd kell. Néhány éve elég gyors autójuk van, és a nagy dolgokért küzdöttek. Talán az érkezésével biztosíthatja azt az extrát, ami a bajnoki címért folytatott küzdelemhez kell, mert ahogy mondtam, az autó szerintem már meg van. A tavalyi év végén még a Red Bull domináns autójával is képes volt felvenni a Ferrari a versenyt a köridők tekintetében, a legtöbb időmérőn gyorsabbak is voltak. Így a konstrukciónak elég gyorsnak kell lennie” – nyilatkozta a spanyol világbajnok.

Alonso válthatja Hamilton a Mercedesnél?

Alonso tisztában van azzal, hogy a Mercedes listáján előkelő helyen szerepel, mivel ő az egyetlen aktív világbajnok, aki elérhető a mezőnyből. Ugyanakkor a megkeresésre még nem került sor a német istálló részéről.

„A Mercedes-témában még semmi sem történt. A pilótakeringő idén előbb kezdődött, általában júniusban vagy júliusban van a megszokott ideje. Ugyanakkor a szezonra való felkészülést ez nem fogja befolyásolni. Nem sok lehetőségünk van Bahreinben tesztelni, és most még nem sokat tudunk a jövőre gondolni. Meg kell várnunk néhány versenyt. Tisztában vagyok a helyzetemmel, ami nagyon egyedi. Valószínűleg én vagyok az egyetlen, aki elérhető lesz 2025-re, így jó helyzetben vagyok. Ám amikor meghozom a döntés arról, hogy versenyezni akarok-e a jövőben is, az Aston Martinnal lesz először beszélgetésem, mivel ez lesz az elsődleges prioritásom.”

Forrás :