fbpx

A Red Bull technikai igazgatója elhagyja a süllyedő hajót?

Miközben a Red Bull Racing a 2024-es idényre készül, a színfalak mögött vihar tombol a kavargó pletykák és heves találgatások közepette – a reflektorfény pedig Pierre Wache-ra, a Red Bull technikai igazgatójára irányul, akinek esetleges Ferrarihoz való átugrása felkavarja a Forma-1 egyre drámaibb történéseit.

A dráma tovább fokozódik, miután Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke olyan vitába keveredett, amely azzal fenyeget, hogy véget ér az illusztris karrierje. A Red Bull osztrák főurai által múlt pénteken összehívott maratoni, nyolcórás ügyvédi egyeztetés a helyzet súlyosságát hangsúlyozza. Mivel egy női alkalmazottal szembeni „nem megfelelő viselkedés” vádja merült fel, a történet titkos fordulatot vett. A találkozót ismeretlen helyre helyezték át, távol a média Milton-Keynes-re összpontosító figyelmétől. A Red Bull nyilatkozata, miszerint „Nem lenne helyénvaló, ha a vizsgálat lezárultáig nem nyilatkoznánk”, nem sokat javít a spekulációk növekvő áradatával szemben. A bizonytalanságba burkolózó végkifejlet az alakulat közelgő 2024-es autóbemutatója és a közelgő téli tesztek előtt áll.

Eközben Adrian Newey, a Red Bull tervezőzsenije óvatosan tekint az előttünk álló szezonra. Az új autó, a félelmetes RB18 harmadik iterációjának „konzervatív” fejlesztési stratégiájának mellett bizonytalanságot is szült. Newey, hangsúlyozta az innováció határainak feszegetése során felmerülő korlátokat:

„Az autónk a 2022-es RB18 harmadik evolúciója lesz, mert az erőforrások korlátozottak. Ezért úgy döntöttünk, hogy azt fejlesztjük, amink van, remélem, hogy ez helyesnek bizonyul.”

A kulcsemberek esetleges elvándorlása, például Wache pletykák szerint a Ferrari csábítása csak olaj a tűzre. Az „égő” Red Bull-fa narratívája, ahogy Roger Benoit veterán újságíró fogalmaz, a belső viszályok és a lehetséges hanyatlás képét festik fel. A Ferrari érdeklődése Wache iránt, amelyet korábban meghiúsítottak, most úgy tűnik, hogy nagyobb hévvel elánnal éled újra, ami az F1 hatalmi dinamikájának tektonikus lemezeinek eltolódására utal. Benoit a Blickben fel is tette a költői kérdést, hogy vajon Wache elhagyja-e a süllyedő hajót?

A La Gazzetta dello Sport hozzátette:

„A Ferrari már tavaly is vizsgálta Pierre Wache leigazolását, de nem sikerült. Most azonban Wache valóban fontolgatja, hogy elfogadja az ajánlatot.”

A Red Bull elismeri: Newey pótolhatatlan

Forrás :