fbpx

Egy neves újságírónak „feláll a szőr a hátán” az egyik F1-es versenypályától

Peter Windsor bevallotta, hogy nem szereti nézni a dzsiddai Forma-1-es futamokat a pálya elrendezése és a korlátok közelsége miatt.

Az F1-es paddock a szezon második futamára Szaúd-Arábiába megy majd. Peter Windsor újságíró, egykori csapatmenedzser a YouTube-csatornáján osztotta meg gondolatait a közel-keleti utcai pályáról.

A Liberty Media igyekszik bővíteni a versenynaptárat világszerte, miközben az Egyesült Államokban is igyekszik minél jobban népszerűsíti a sportot. Jelentkező helyszín egyre több van, hely azonban egyre kevesebb. Így új helyszínek esetén lassan valamely jelenleginek feltehetően mennie kellene a naptárból. Windsor bizonyára Dzsiddától válna meg, annak ellenére, hogy az éjszakai futamnak az első három évében három különböző győztese volt.

„Egyáltalán nem tetszik” – mondta Windsor. „Úgy gondolom, hogy az a rész, amikor azokhoz a gyors kanyarokhoz érsz, ahol mindkét oldalon van védőkorlát, és az a rázókő, amin néha átmennek… mi ez az egész?”

„Olyan, mintha csak a bajt keresnénk. Szeretem a gyors kanyarokat, de amit nem szeretek benne, hogy ha valakinek van egy óvatlan pillanata, és mondjuk, nem látja az előtte lévő kanyart, akkor egy hatalmas, két autóval történő ütközés következhet be, igazán hatalmas.”

„Mindig feláll a szőr a hátamon, amikor a fedélzeti kamerát látunk azon a szakaszon, egyszerűen nem szeretem.”

Ha egyetlen pályát kivehetnél a jelenlegi Forma-1-es versenynaptárból, melyik lenne az?

Carlos Sainz negyedszer is megnyerte a Dakar-ralit

Forrás :