fbpx

Bono is követheti Hamiltont a Ferrarihoz?

Lewis Hamilton Ferrarihoz igazolása után sok kérdés merült fel a jövőt illetően. A hétszeres brit bajnok több, mint egy évtizedet töltött a Mercedesnél, ahol sok emberrel szoros kapcsolatot és barátságot ápolt.

Az egyik legfőbb ilyen ember a versenymérnöke, Peter Bonnington alias Bono. Bonnington a Mercedeses karrier kezdete óta Hamilton versenymérnöke, talán a paddock leghíresebb versenyző-mérnök párosa, akik számos emlékezetes kifejezést alkottak és párbeszédet folytattak az évek során.

A remek és sikeres munkakapcsolatuk miatt pedig joggal merül fel a kérdés, hogy vajon a mérnök is követi-e majd Maranelloba Hamiltont? Ha így is lesz, az nem lenne újkeletű dolog, hogy egy mérnök követi versenyzőjét egy másik csapathoz. Anno például Mark Slade a McLaren után a Lotusnál is együtt dolgozott Räikkönennel, de Rob Smedley is követte Felipe Massát a Ferraritól a Williamshez.

A csapatfőnök Toto Wolff nagyon is valósnak tartja Bonnington elvesztését is, a planetf1.com-nak nyilatkozva elmondta, hogy hamarosan leül tárgyalni a szakember jövőjéről.

„Szerintem ez egy olyan téma, amit a következő hónapokban mindenképp meg kell majd vitatnunk. Amikor elmondtam a dolgokat Bononak, csak annyit kérdezett, hogy ’Aprilis 1-je van?’. Szóval le fogunk ülni a folytatást illetően.” – fogta rövidre az osztrák.

HIVATALOS, hogy itt az évtized átigazolása: Hamilton a Ferrarihoz igazol!

Forrás :