fbpx

Hamilton egyik kedvenc versenypályája is hosszabbított 2029-ig!

A történelmi Suzuka pálya legalább 2029-ig otthont ad a Japán Nagydíjnak, miután ötéves szerződéshosszabbítást írt alá a Forma-1-gyel, amely Lewis Hamilton egyik kedvenc helyszíne.

A pálya elhárította Osaka támadását, amely a következő években utcai futamot akart volna rendezni. Az F1 elnöke, Stefano Domenicali szerint is Suzuka „különleges”. A japán futam idén áprilisban lelt magának új időpontra, korábban ősszel rendezték meg. Ez a lépés része az F1 fenntarthatóbbá válásának – a cél az, hogy 2030-ra a versenysorozat szén-dioxid-kibocsátása nullára csökkenjen.

Azzal, hogy Japán az év egy olyan szakaszába kerül, ahol olyan versenyek sorában van, mint Ausztrália vagy Kína, csökken a szállítmányok távolsága a Földön. Suzukát a versenyzők számára talán a legkeményebb kihívásnak tartják a versenynaptárban, és az F1 elképzelhetetlennek tartotta, hogy egy ilyen rangú pályát utcai futammal helyettesítsen, függetlenül attól, hogy a sportág az elmúlt években ebbe az irányba mozdult el. Domenicali így nyilatkozott:

„Suzuka a sportág nagy vásznának a része. Ezért örülök, hogy a Foroma-1 legalább 2029-ig továbbra is ott fog versenyezni.”

Az idei Japán Nagydíj az idény negyedik futama lesz április 5-7. között, az ausztrál és a kínai versenyek között.

A Honda tulajdonában álló Suzuka 1987-ben adott először otthont az F1-nek, és legendás státuszra tett szert a sportágban a nagy sebességű kanyarok kombinációja által a pilótákkal szemben támasztott követelmények miatt, valamint azért, mert drámai eseményeknek adott otthont.

Ezek közé tartozott az Ayrton Senna és Alain Prost közötti vitatott bajnoki harcok 1989-ben és 1990-ben, amelyek mindkétszer a két rivális ütközésével végződtek.

Ennél egyszerűbb receptet nem is találhatsz a Japán Nagydíjra!

Forrás :