fbpx

Amikor Valentino Rossi éles F1-es teszten maga mögé utasította Montoyát és Kubicát

Valentino Rossi 2006-ban ezen a napon, február 1-jén kezdte meg kétnapos Forma-1-es tesztjét a Ferrarival, Valenciában. Bár Rossi már korűbban is vezetett F1-es autót, ekkor fordult elő először, hogy nem egyedül tesztelt, hanem más versenyzők is voltak a pályán. Az olasz MotoGP versenyző ráadásul egyáltalán nem vallott szégyent. Sőt!

Az első napon a vizes pályán megpördült az első körén, de másnap, február másodikán javított a renoméján és a száraz körülmények között a 9. leggyorsabb időt érte el a résztvevő 15 főből, 1:12.360-as idővel. Mögötte végzett Pedro de la Rosa és Juan Pablo Montoya a McLarennel, Jarno Trulli a Toyotával, és Robert Kubica a BMW-Sauberrel. Rossihoz hasonlóan a Ferrarival pályára hajtott Felipe Massa is, aki 1:11.284-es idővel a harmadik lett.

„Nagyon tanulságos teszt volt, tekintve, hogy először találtam magam a pályán Forma-1-es versenyzőkkel együtt” – mondta Rossi a teszt után, majd az első napi betlijével kapcsolatban így folytatta: „Azt kell mondanom, hogy otthon éreztem magam, és nem voltak különösebb problémáim: talán még gyakorolnom kell egy kicsit a vizes vezetést!”

„Mint mindig, most is fantasztikus volt a Ferrari fogadtatása. Ez egy nagyon összetartó csapat, és jól éreztem magam Michael [Schumacher], Felipe [Massa], a szakemberek és a szerelők társaságában. Nem bizonyítani jöttem ide, hanem elmélyíteni a Forma-1-es versenyautóval kapcsolatos ismereteimet, és köszönöm a Ferrarinak, hogy továbbra is felkínálja ezt a lehetőséget.”

Az ezt követő időszakban többször felmerült, hogy Rossi talán tényleges F1-es ülésre pályázik. Sokan úgy vélték, ő fogja majd váltani Schumachert a Ferrarinál, ha visszavonul. Végül azonban Schumacher helyét Kimi Räikkönen örökölte meg, Rossi pedig nem lett F1-es versenyző.

Mint a régi szép időkben ─ Rossi és Márquez újra együtt a pályán