fbpx

Berger elárulta, hogy szerinte miért jobb Verstappen Sennánál is

A Forma-1-es legenda, Gerhard Berger 2024-re sorozatban a negyedik világbajnoki címát jósolja Max Verstappennek és a Red Bullnak.

A korábbi F1-es pilóta és motorsport igazgató, aki mára visszavonult, a sportág jelenlegi helyzetéről elmélkedett, egyensúlyt teremtve a sportos aspektus és a szórakoztató érték között. Berger elismerte a száguldó cirkusz stratégiájának sikerét a lelátók megtöltésében, de megjegyezte, hogy a sportág a társadalmi korlátok miatt fejlődik. Rámutatott az F1 és a MotoGP közötti éles kontrasztra, kiemelve a MotoGP versenyzőinek szívósságát és rugalmasságát az F1-es pilóták viszonylag elkényeztetett helyzetéhez képest.

A Red Bull technológiai mesterfogásait taglalva Berger dicsérte az alakulat hibátlan felkészülését, amelynek köszönhetően Verstappen a teljes 2023-as szezont autójának a hibája nélkül vészelte át. A tökéletességnek ez a szintje – jegyezte meg – hallatlan volt az ő aktív idejében. Berger elismerte Verstappen képességeit is, amivel még Ayrton Senna, egykori McLaren-csapattársa fölé is helyezte őt:

„Max nem hibázott az elmúlt idényben – Ayrton azért olykor hibázott. De Verstappen most szabadidejében virtuális futamokat teljesít szimulátoron – néha napi hármat is. Mindig átgondolja, hol lehet előzni és hol nem.”

Berger még dicsérte Verstappen következetességét és taktikai éleslátását, olyan tulajdonságokat, amelyeket Sennánál, Schumachernél vagy Hamiltonnál nem lehetett hasonló mértékben látni. Annak ellenére, hogy a Red Bull további sikereit jósolta 2024-re, Berger szerint a csapat uralma végül véget ér. A változás melegágya a csapaton belüli belső változások vagy a versenytársak radikális lépései lehetnek:

„Amint egy istálló elveszít két-három kulcspozíciót, az erőviszonyok megváltoznak.”

Bár Berger bízik a Ferrari lehetséges feltámadásában, illetve elismeri a Mercedes, Hamilton és a McLaren erősségét, bevallja, hogy 2024 hozhatja az előző szezon egyoldalúságát. Ugyanakkor továbbra is optimista a királykategória ellenálló képességét illetően, emlékeztetve a Schumacher dominanciája körüli intrikákra és a csapatok maximalista szemléletére.

Berger szerint Piastri újradefiniálta az F1-es újonc fogalmát

Forrás :