fbpx

Az Alpine kirúgott csapatfőnöke az Andretti F1-nél tűnhet fel

Az ex-Alpine csapatfőnök, Otmar Szafnauer bevallotta, hogy szívesen vállalna szerepet Michael Andretti tervezett Forma-1-es csapatában.

Andretti jelenleg tárgyal a Formula One Managementtel egy 11. csapat létrehozásáról, miután a sportág irányító testülete, az FIA jóváhagyta az ajánlatát. Annak ellenére, hogy az Andretti még nem kapta meg a végleges jóváhagyást a versenyzői kerethez való csatlakozáshoz, folytatja F1-es tevékenységét, miközben arra vár, hogy kiderüljön, sikeres lesz-e a pályázata. Szafnauer most úgy tűnik, hogy a csapat vezetői posztjára ácsingózik, miután kiderült, hogy kapcsolatba lépett Andrettivel. Az 59 éves szakember legutóbb az Alpine irányítója volt, mielőtt távozását a tavalyi Belga Nagydíjon bejelentették. Amennyiben Andretti F1-es ajánlatát elfogadják, Szafnauer kijelentette, hogy szívesen lenne az alakulat tagja. A MotorSport magazinnak beszélt erről:

„Volt pár megbeszélésem Michael Andrettivel, még az Alpine-hoz való igazolásom előtt felhívott, és azt mondtam neki, hogy szívesen segítenék neki. Előbb meg kell szerezniük a Forma-1-es nevezést, mert nevezés nélkül miben segíthetnék neki? Amennyiben elfogadják, akkor meg tudjuk majd beszélni, hogy csatlakozzak, elindítsam, és mozgásba hozzam őket.”

Az Alpine-nál betöltött szerepe előtt Szafnauer a Force India istállójának az élén állt, amely arról volt híres, hogy korlátozott költségvetés ellenére is erős teljesítményt nyújtott. Szafnauer állította, hogy még mindig sokat tud nyújtani egy F1-es csapatnak, így bízik abban, hogy a közeljövőben visszatérhet a sportágba:

„Szeretném folytatni, de olyan pozícióban, ahol a tapasztalatomat és a képességeimet hasznosítani tudom. Szerintem, még öt-hét év van bennem. Talán túl nagyra tartom magam… de azt hiszem, hogy még mindig megvannak a képességeim ahhoz, hogy egy jó csapatot tudjak összerakni, amely versenyképes lehet az F1-ben. Tehát ez az, amit csinálnék. Jelenleg megvan bennem a tettvágy, de kivárom az időt, mert nem versenyezhetek a „kertészkedési szabadságom” rendelkezései miatt. Elég hamar, tehát akár már 2024-ben remélhetőleg visszatérhetek a sportba. A probléma az, hogy némileg türelmetlen vagyok.”

Meglepő célt tűzött ki maga elé Szafnauer, miután kirúgták az F1-ből

Forrás :