fbpx

Az FIA-tól is szerzett embert a megújult Visa Cache App RB csapata!

A múlt héten bejelentette új nevét a korábbi AlphaTauri csapat. Idén Visa Cash App RB Formula One Team néven láthatjuk majd őket. Most bejelentették, hogy milyen kinevezések történtek a csapatnál a 2024-es szezon előtt.

Tim Goss a technikai vezetői pozíciót tölti be majd be októbertől és a csapatfőnöknek tartozik majd beszámolási kötelezettséggel. Goss legutóbb az FIA technikai igazgatója volt.Rengeteg versenytapasztalattal bír, amelyet a McLarennél eltöltött 28 évben szerzett. Ott versenymérnök-asszisztensből a járműteljesítményért felelős vezető, főmérnök, műszaki vezető, majd 2013-ban műszaki igazgató lett. Ez idő alatt öt versenyzői cím megszerzésében segédkezett Ayrton Sennával, Mika Häkkinennel és Lewis Hamiltonnal. 2021-ben csatlakozott az FIA együléses technikai csoportjához, 2023-ban pedig a szövetség technikai igazgatója lett, és idén januárig töltötte be ezt a pozíciót.
„Nagy örömömre szolgál, hogy a Visa Cash App RB új versenyzői korszakának kezdetén csatlakozhatok” – mondta Tim Goss. „Ez egy nagy büszkeséggel és örökséggel rendelkező csapat, ahol már most is kivételes emberek dolgoznak, és alig várom, hogy együtt dolgozhassak Laurent Mekies csapatfőnökkel és Jody Egginton technikai igazgatóval. Izgalmas kihívás áll előttünk, de úgy gondolom, hogy a csapat jól felkészült arra, hogy szembe tudjunk nézni vele.”

Guillaume Cattelani helyettes technikai igazgatóként csatlakozik a csapathoz, és Jody Egginton technikai igazgatónak tartozik beszámolási kötelezettséggel. Több mint 15 éves F1-es tapasztalatát a Lotusnál, a McLarennél és legutóbb a Red Bull Technology-nál szerezte. Az aerodinamikára, a jármű teljesítményére és a technológiára fog összpontosítani, az autó teljesítménycéljainak meghatározására, valamint a célok eléréséhez szükséges operatív vezetésre.

„Fantasztikus lehetőség, hogy a Visa Cash App RB csapatot a versenyképesség következő szintjére vihetem” – mondta Guillaume Cattelani. „Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Jodyval és a technikai csapat többi tagjával, hogy olyan gépeket hozzunk létre, amelyek előreviszik a csapatot, és a rajtrács elejére visznek minket.”

Továbbá Alan Permane azonnali hatállyal átveszi a versenyigazgatói pozíciót. Ő a csapatfőnöknek fog jelenteni. A versenypálya összes mérnöki tevékenységéért felelős lesz. Nagy F1-es tapasztalattal érkezik a csapathoz, hiszen több mint 34 éven át dolgozott a különböző a Benetton, Renault F1, Lotus F1, Renault F1, majd Alpine F1 néven ismert csapatnál, ahol versenymérnöki pozícióból a csapat sportigazgatójává vált, és ezt a pozíciót 2012-től 2023 végéig töltötte be.

„Néhány hónapos kihagyás után nagyszerű újra visszatérni a versenyzéshez a Visa Cash App RB csapattal” – nyilatkozta Permane. „Hosszú évek tapasztalatából tudom, hogy mennyire profik, céltudatosak és versenyképesek az emberek ebben a versenycsapatban, és alig várom, hogy lássam, hová viheti ez a szellemiség a csapatot a jövőben.”

Peter Bayer, a Visa Cash App RB Formula One Team vezérigazgatója a kinevezéseket kommentálva elmondta: „Ezek a kinevezések nagy előrelépést jelentenek a Visa Cash App RB számára. Guillaume és Alan kinevezése növelni fogja az autóink tervezési és fejlesztési képességeit, valamint a pályán nyújtott teljesítményt. Aztán Tim októberi érkezésével egy olyan struktúra kulcsfontosságú elemeit helyezzük majd a helyére, amely arra hivatott, hogy utunk következő szakaszába lépjünk, és biztosítsuk a csapat hosszú távú sikerét.”

A Visa Cash App RB csapatfőnöke, Laurent Mekies hozzátette: „Tim, Guillaume és Alan kinevezése hatalmas győztes szakértelemmel gazdagítja a csapatot, és nincs kétségem afelől, hogy segíteni fognak abban, hogy a csapat a következő szintre lépjen az F1-ben. Már most is egy nagyon erős és rendkívül tapasztalt csapattal rendelkezünk, és az olyan magasan képzett személyek, mint Tim, Guillaume és Alan felvételével tovább növeljük képességeinket, és segítünk a Visa App Cash App RB F1 Team legmagasabb technikai színvonalának megfelelni, mind a gyárban, mind a versenypályán.”

Jody Egginton, a Visa Cash App RB technikai igazgatója elmondta: „Nagyon várom már, hogy együtt dolgozhassak Timmel és Guillaume-mal. Az elkövetkező hónapokban Guillaume aerodinamikára és járműdinamikára összpontosító munkája lehetővé teszi számunkra, hogy csiszoljuk és fejlesszük az idei autót, és növeljük a képességeinket a jövőre nézve. Míg Tim érkezése abszolút megadja nekünk azt a struktúrát, amire szükségünk van ahhoz, hogy olyan autókat hozzunk létre, amelyek még tovább fokozzák a csapat teljesítményét az elkövetkező években.”

Mit jelent az ’RB’ a Visa Cash App csapatnevében?

Forrás :