fbpx

Fisichella segítségével épül Tanzánia Forma-1-es pályája

A korábbi Forma-1-es pilóta, Giancarlo Fisichella tanácsadóként vesz részt egy olyan törekvésben, amely egy Forma-1-es pálya építésére irányul a Tanzánia partjainál fekvő Zanzibárban.

A tanzániai olasz konzulátus a közösségi médiában közzétett bejegyzésében közölte, hogy a Ferrari, a Force India és a Renault egykori pilótája konzultál egy 500 millió eurós pálya létrehozására irányuló ajánlatról a térségben. A tervezett projekt építése a tervek szerint már jövőre megkezdődne, és a munkálatok „2027 végére” fejeződnének be.

Mint tavaly májusban kiderült a projektet a Zanzibári Befektetéstámogatási Hatóság az 500 millió eurós beruházást engedélyezte. 2023. november 28-án megállapodás született a részvényesek és a ZIPA ügyvezető igazgatója között a sziget délnyugati részén található 2,5 km2 terület kisajátításáról. Ez egy nagyon fontos lépés, amely tovább erősíti a projekt megvalósítására irányuló akaratot.

Az aláíráson részt vett Cristian Bortolato, a projekt alapítója és vezetője, Enrico Sartini COO valamint Giancarlo Fisichella, korábbi F1-es pilóta, aki a pálya műszaki részének felügyeletéért felel, illetve Toufiq Salim Turky, a zanzibári parlament tagja és Abdhalla Salim Turky mint partnerek és a kormányzati kapcsolatok felügyelői, valamint Shariff Ali Shariff, a ZIPA főigazgatója, a tanácskozó testület.

A következő lépés a 2025 tavaszára tervezett projekt bemutatása lesz a tiszteletreméltó Hussein Mwinyi zanzibári miniszterelnök jelenlétében, majd 2025 szeptemberében lenne az alapkő letétele, hogy 2027 végére felavathassák a pályát.

Fisichella barátai: Alonso és a magyar borok (videó)

Forrás :