fbpx

Extrém F1-es autóbemutatók: Horner felesége akkor mér Häkkinent vetkőztette volna

Egy hét sincs már hátra, és elkezdődnek az F1-es autóbemutatók, noha a McLaren a festését már bemutatta.

Az utóbbi években az F1-es csapatok már nem tartanak olyan nagyszabású autóbemutatókat, mint régebben. Sőt gyakran autó leleplezés gyanánt még csak nem is valós fotókat, csak digitális, renderelt képeket mutatnak be autóikról. A látványos show-k elhagyása feltehetően egyrészt a spórolás jegyében történik, másrészt a digitális korban talán nem tartják már ezeket annyira fontosnak.

Pedig annak idején meglehetősen magasztos bemutatókat tartottak. Ezek közül mutatunk most meg párat.

Szerintünk a McLaren 1997-es bemutatója volt a legütősebb, melyen fellépett a Jamiroquai, valamint a Spice Girls. Bizony, Christian Horner felesége, Geri Halliwell, vagyis Ginger Spice akkor még nem a Red Bullt, hanem a McLarent díjazta, sőt elkezdte vetkőztetni Mika Häkkinent. 😀

 

A Sauber 2004-ben döntött úgy, hogy elhív egy lányegyüttest, és a Sugababesre esett a választásuk. A lányok overálba és maszkba öltözve érkeztek, majd egy „kerékcsere” után kezdtek énekelni.

1996-ban a Benetton a szicíliai kisvárosban, Taorminában mutatta be a B196-ost. Az esemény elején Jean Alesi a bajnok B195-öst hajtotta az utcán, sisak nélkül. A bemutató után a csapat versenyzőit, Alesit és Gerhard Bergert, valamit a csapatfőnökök, Flavio Briatorét díszes lovas kocsikon vitték át a városon a 2000 éves Teatro Anticóhoz, a tömeg pedig követte őket. Ott aztán a színpadon megjelent Alesi és Berger, hogy leleplezzék a B196-ost.

Szintén a Benetton 2000-ben Barcelonában, a Museu Nacional d’Art de Catalunyánál, csodás látkép előtt a „semmiből” emelte elő új autóját.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

 

Még mindig Benetton. 2001-ben Velencében mutatták be autójukat, mintha az egy akváriumban állt volna, amiből épp leengedték a vizet.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

 

Az első felvetésnek kicsit ellentmondva a Ferrari 2020-ban Olaszországban, a Romolo Valli színházban tartott elegáns, mégis extravagáns bemutatót. A teljes műsor háromnegyed órás volt, és az egyes beszédeket élőzenével és kórussal, valamint különféle balett és akrobatikus táncprodukciókkal szakítottág meg, míg nem végül leleplezték az SF1000-t. Ide kattintva nézhetitek meg!

Egy hét múlva beindul az F1-es szezon, itt vannak az autóbemutatók dátumai!