fbpx

Esélyes, hogy Ricciardo még idén Perez helyére kerül

A korábbi F1-es pilóta, Christian Albers azt állította, hogy nagy az esélye annak, hogy Sergio Perezt Daniel Ricciardo váltja a 2024-es szezonban – amennyiben a mexikói nem javul.

Max Verstappen csapattársaként Perez a tavalyi év nagy részében alacsony szinten teljesített. Miután az első négy futamból kettőt megnyert, Perez úgy tűnt, hogy kihívja a hollandot a világbajnoki címért. A 33 éves versenyző azonban hamar visszaesett, nem tudott újabb versenyt nyerni, és összesen két futamgyőzelemmel végzett Verstappen 19 győzelmével szemben.

Annak ellenére, hogy a pilóták bajnokságában a második helyet szerezte meg, a pontszáma kevesebb mint a fele volt Verstappenének, miközben egyesek megkérdőjelezték, hogy 2024-re is a Red Bullnál marad-e. Perez ugyanakkor megtartotta a helyét, és mostantól a konstruktőri bajnokokkal kötött szerződésének utolsó évébe lép. Albers mégis azt gondolja, hogy Ricciardo akár már a szezon során mehet Perez helyére, ha a Red Bull sztárja nem javulna. A holland a De Telegraafnak beszélt erről:

„Személy szerint úgy gondolom, kár, hogy Liam Lawson nem kap lehetőséget. A sérült Daniel Ricciardo helyetteseként igen jól teljesített öt versenyhétvégén. Szerintem Lawson megérdemelte volna az esélyt, különösen egy olyan junior csapatban, mint az AlphaTauri – szégyen! Ugyanakkor nem lepődnék meg, ha ez a 2024-es szezonban megváltozna. Amennyiben Sergio Perez így folytatja a Red Bullnál, nagy esélyem van rá, hogy Ricciardo váltja majd, feltéve, ha jól teljesít. Akkor pedig újra szabad az út Lawson előtt. Perez igazán örülhet, hogy 2022-ben kétéves szerződéshosszabbítást írt alá.”

Perez elérte a Red Bullnál, hogy bármikor kiszállhasson

Forrás :