fbpx

Hosszabb névvel és új főszponzorral robbant idén az AlphaTauri!

A Visa idén a Red Bull Racinggel lép be a Forma-1-be, 15 év óta az első új globális sportszponzori megállapodás keretében.

A Visa átvette a Red Bull második csapatának címszponzorálását, amely 2020 óta a Scuderia AlphaTauri nevet viseli. A csapat szerdán közölte, hogy a Visa Cash App RB F1 Team néven kezdi majd meg a szezont Daniel Ricciardóval és Yuki Tsunodával.

A csapat a 2006-os debütáló szezontól 2020-ig Scuderia Toro Rosso néven volt ismert. A Visa megállapodása a Red Bull-lal három évre szól, mondta a globális szponzorációs stratégiáért felelős vezető alelnök az Associated Pressnek.
Andrea Fairchild azt is elismerte, hogy az új csapatnév „szájbarágós”, és a Visa kíváncsian várta, hogyan fognak a rajongók lazán hivatkozni a hivatalos névre.

„A legjobban úgy lehet elmagyarázni, hogy lehetőségünk nyílt arra, hogy – mint minden globális ügyfelünkkel, konkrétan az Egyesült Államokban a Cash App alkalmazással, összeálljunk a Red Bull-lal” ─ mondta Fairchild.

„A rajongók minden bizonnyal eldöntik majd, hogyan hivatkoznak rá. Ez a hivatalos nevünk, amit bevezettünk a piacon. Minden bizonnyal megragadjuk az összes érintett márkát és biztos vagyok benne a rajongók jól fognak szórakozni rajta.”

A Visa logója a Red Bull összes F1-es autóján rajta lesz, beleértve a háromszoros bajnok Max Verstappen és Sergio Pérez autóit is.

A Visa követi a MoneyGram amerikai vállalatokat, legutóbb pedig az American Express és a WhatsApp márkáján keresztül a Meta is új szponzorként az F1-ben. Az amerikai székhelyű vállalatok érdeklődése az F1 közelmúltbeli népszerűségének amerikai fellendülésével nőtt, ahol az F1 2023-ban sorozatban háromszor versenyzett.

„Az F1-nek rendkívül szenvedélyes rajongótábora van, így számunkra a partnerség és a Forma-1 valóban platformot ad a márkának globálisan, és ezen a téren nem sok lehetőség van. Lehetőséget ad arra, hogy előmozdítsuk az üzletet, és valóban összehangolja a márkánkat a Forma-1 népszerűségével… ez az egyik leggyorsabban növekvő sportág a világon.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Visa Cash App RB F1 Team (@visacashapprb) által megosztott bejegyzés

Forrás :