fbpx

7 éve zavarta el a Liberty Media az F1 éléről Bernie Ecclestone-t

Bernie Ecclestone-t a Forma-1 hosszú ideje hivatalban lévő vezérigazgatóját, 2017-ben ezen a napon menesztették.

Az akkor 86 éves szakembert a száguldó cirkusz Liberty Media általi átvétele miatt kényszerítették távozásra. A döntés a sporttörténelem egyik legjelentősebb és legsikeresebb uralmának vetett véget: a korábbi vezér négy évtizeden át irányította a királykategóriát, és a sportágat globális franchise-zá és pénzügyi aranybányává tette. Akkor Ecclestone így nyilatkozott:

„Büszke vagyok arra az üzletre, amelyet az elmúlt 40 évben felépítettem, és mindenre, amit a Forma-1-gyel elértem. Szeretnék köszönetet mondani az összes promóternek, csapatnak, támogatónak és televíziós társaságnak, akikkel együtt dolgoztam. Nagyon örülök, hogy a Liberty felvásárolta az üzletet, és hogy be kíván fektetni az F1 jövőjébe.”

Ecclestone a „Chairman Emeritus” titulust kapta meg, míg a Liberty Chase Carey-t nevezték ki új vezérigazgatónak.

Manish Pandey – a „Senna” film producere – 2022-es, nyolc epizódból álló doku-sorozata „Lucky” címmel meséli el Ecclestone rendkívüli történetét, amelyben maga a férfi meséli el a hatalomra jutását saját emlékei tükrében. Ecclestone kísérteties alakot ölt, miközben közvetlenül a kamerába beszél, és végigszáguld az emlékei útján. Az üzletek, a készpénzzel teli aktatáskák, a személyes megpróbáltatásai, az adóügyei, Putyin stb… Bernie mindent elmesél.

A filmsorozatot a Magyarországon a Spektrumon lehetett megnézni.

Ecclestone: Verstappen a Mercedesszel és a Ferrarival is nyert volna, míg Hamilton elbukott