fbpx

Verstappen ütközött csapata másik autójával, majd nyert

Max Verstappen rémálomszerű balesetet szenvedett a daytonai 24 órás hosszútávú verseny szimulátoros változatának a felénél, miközben a 2024-es F1-es szezonra készül.

A szimulátoros versenynaptár egyik legnagyobb eseményén Verstappen a Team Redline színeiben versenyzett a szombati futamon csapattársai, Ola Steinbraten és Gianni Vecchio mellett a GTD osztályban. A holland pár nappal korábban a „Real Racers Never Quit” verseny keretében tért vissza a versenyzéshez, ahol egy korai ütközés miatt a nyolcadik helyet hozta csak el. A szimulátoros versenyzésben pedig folytatódott a pechsorozata, amikor ezúttal összeütközött a csapata testvérautójával.

A háromszoros világbajnok 12 óra 50 perccel a verseny vége előtt, amikor az osztálya második helyén haladt, ijesztő módon összeütközött a Team Redline másik autójával, amelyet Josh Thompson vezetett. Thompson úgy tűnt, hogy sokkal hamarabb lassít, mint arra Verstappen számított, aminek következtében nekiütközött az autó hátuljának, és megpördült a holland. Az incidens ellenére Verstappen fel tudott állni, és győzelemre vezette csapatát a GTD osztályban.

Január 23-án, kedden újra visszatér a szimulátoros versenyzéshez, ahol megint a Real Racers Never Quit bajnokságban versenyez majd Formula 3-as gépekkel Silverstone-ban, mielőtt Mugellóban visszaülne egy digitális F4-es versenyautóba.

Verstappen elárulta a Red Bull szerződése titkos záradékát, amely tilt neki ezt-azt

Forrás :