fbpx

Verstappen indul a legendás 24 órás versenyen, itt nézheted!

Max Verstappen újra akcióba lendül egy autó volánja mögött, amikor ma visszatér egy hosszútávú versenyre.

A háromszoros F1 világbajnok a 24 órás daytonai verseny szimulátoros változatán indul – ez a digitális versenynaptár egyik legnagyobb eseménye.

Verstappen feltehetően már a rajtnál szerepelni fog a versenyen a csapatával, a Team Redline-nal, a verseny pedig közép-európai idő szerint 13.15-kor kezdődött, miután a csapat megerősítette a részvételüket. A megmérettetésre mindössze néhány nappal azután kerül sor, hogy Verstappen visszatért a versenyzéshez, szintén a daytonai pályán, a Real Racers Never Quit sorozat keretében. A téli szünet alatt talán berozsdásodott holland egy korai ütközésbe keveredett, mielőtt a gyenge nyolcadik helyen végzett. A verseny ugyanakkor feltehetően jó felkészülés volt Verstappennek, aki Diogo Pintóval és Sebastian Jobbal áll majd rajthoz az amerikai bázisú pálya körüli hatalmas teszt előtt. A holland rendelkezik korábbi tapasztalatokkal az online hosszútávú versenyekről, a legutóbbi verseny az iRacing platformján zajlott.

Az endurance versenyzés is egy olyan út, amelyet Verstappen a jövőben a valóban is szeretne bejárni, utalva arra, hogy szeretne részt venni a rangos Le Mans-i 24 órás versenyen, ahol édesapja, Jos is versenyzett, és utalt egy esetleges partnerségre a kétszeres győztes Fernando Alonsóval.

A menjetekkörbe.hu srácokat itt nézhetitek, hogyan küzdenek ugyanitt.

 

Nemsokára csapattársak lehetnek Alonso és Verstappen?

Forrás :