fbpx

Egy F1-es pilóta már attól tart, hogy a 2024-es autója lassú lesz

Esteban Ocon beismerte, fél attól, hogy a 2024-es F1-es autója lassú lesz. Ezt David Croft, a Sky Sports F1-es műsorvezetője osztotta meg, aki elárulta, mit mondott neki Ocon egy magánbeszélgetésen.

Az Alpine a hatodik helyen végzett a 2023-as Forma-1-es konstruktőri bajnokságban, de úgy tűnik, Ocon attól tart, hogy idén nem jutnak előrébb a középmezőnyből. Crofty az Autosport International Show-n beszélt erről az Expressnek:

„Nem tudom, hogy mi zajlik a színfalak mögött, egy kerék sem mozdult még el ezen a ponton. Esteban Ocon azt mondta, hogy szerinte az Alpine némileg lassú. Ezt még karácsony előtt állította nekem. Ugyanakkor nem tudom, ki van valóban jó formában.”

Ocon és csapattársa, Pierre Gasly tavaly egyaránt szerepeltek a dobogón, de az Alpine nem lépett akkorát előre, mint amire talán vágytak. Az Aston Martin és a McLaren fejlődése a tavalyi szezon különböző szakaszaiban megmutatta az Alpine-nak, hogy mi lehetett volna. A színfalak mögött is óriási változások voltak, hiszen Laurent Rossi vezérigazgató, Ottmar Szafnauer csapatfőnök és Alan Permane sportigazgató is távozott. Ugyanakkor annak ellenére, hogy egy Ryan Reynolds, Anthony Joshua és Rory McIlroy nevét is magába foglaló konzorcium nagy pénzügyi befektetéseket eszközölt, Ocon korai félelmei nem sok jót ígérnek.

Crofty a továbbiakban azt vizsgálta, hogy a téli fejlesztések miképp változtathatják meg az idei erősorrendet:

„Az igazi reményem az idei évre az, hogy valóban kapunk egy olyan Mercedes autót, amely egy kicsit jobban felveszi a harcot a Red Bull gépével. Szerintem az idei évben is a Red Bull nyilvánvalóan tisztességes formában lesz. Ahogy befejezték a tavalyi évet, az kiváló volt. Ott van még a Ferrari, akik azt állítják, hogy az autójuk 95%-ban különbözik majd a tavalyitól. Tehát csak az ég tudja, mit fogunk kapni a Scuderiától. Az Aston Martinnak helyre kell hoznia, ami a tavalyi év közepén félrement, és vissza kell térniük oda, ahol a kezdetkor voltak. Végül ott van a McLaren. A papaya csapat fantasztikus! A tavalyi újjáéledésük olyan volt, mint Lázáré.”

Ocon számára fájdalmas látni Verstappen sikereit

Forrás :