fbpx

A Team Lotus 29 éve dobta be a törölközőt

A Team Lotus volt az F1 hőskorában Colin Chapman csapata, a sportág egyetlen olyan alakulata, amelynek hírneve gyakorlatilag megegyezett a Ferrariéval.

Mindez 1995-ben ezen a napon szomorú ért véget, amikor a hetheli székhelyű, szorongatott helyzetben lévő istálló bejelentette, hogy kiszállnak a Forma-1-ből, és a Type 112-es autójuk, amely csak szélcsatorna modellként készült el a Ketteringham Hallban, soha nem fog már kerekeket forgatni.

A Team Lotus név jogai a királykategóriában később gazdát cseréltek, a korábbi versenyző David Hunt – James Hunt testvére – Tony Fernandes-zel egyezett meg, míg a Genii Capital és a Group Lotus partnerséget jelentettek be, így zavarba ejtő módon két Lotus nevet használó csapat állt fel a 2011-es rajtrácsra! 2012-ben a Lotus-Renault GP megkapta a Team Lotus névhasználtai jogait is, és átnevezték Lotus F1-re, míg Fernandes csapatát Caterham F1-re keresztelték át, miután megvásárolta a Caterham Cars-t.

A „Lotus F1 Team” négy szezonon át, 2012-től 2015-ig volt aktív, és még két futamot is nyertek Kimi Räikkönennel, mielőtt az enstone-i alakulat 2016-tól visszakerült a Renault-hoz.

Ritka 1979-es Lotus Esprit JPS Edition kerül kalapács alá, Chevy V8-as motorral

Forrás :