fbpx

A Ferrari is átszervez: kidobták a stratégiai vezetőjüket!

A Ferrari megválik korábbi stratégiai irányítójától, így Inaki Rueda a 2024-es szezon előtt távozik a Forma-1-es csapattól – írja a Corriere dello Sport.

Rueda két évig vezette a Ferrari stratégiai csapatát, amíg a tavalyi idényben Ravin Jain nem váltotta fel. Rueda tavaly még Maranellóban dolgozott, most azonban végleg távozik az F1-es csapatnál betöltött szerepéből, bár továbbra is jóban van a híres olasz márkával, és máshol is kaphat munkát a vállalaton belül. A Ferrari stratégiai döntéseit már régóta kritizálják. Már tavaly Abu Dhabiban és az Egyesült Államokban is kérdéseket tettek fel a döntéseikkel kapcsolatban.

A Ferrari ugyanakkor a Red Bull mellett az egyetlen csapat volt, amely 2023-ban nagydíjat nyert, így a stratégiai részlegen belüli átrendeződésük célja, hogy még versenyképesebbek legyenek. A Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur megerősítette, hogy hamarosan 80 új alkalmazottal erősítik meg az F1-es alakulatuk sorait. Ezek közül azonban 40 csak a tömeges átigazolások pótlását jelenti. Közülük például Eric Meignan mérnök a Renault-hoz távozott.

Ennél is fontosabb, hogy Laurent Mekies – akit Vasseur „a Ferrari egyik oszlopos tagjának” nevezett – most már hivatalosan is távozott, hogy átvegye az AlphaTauri csapatfőnöki posztját.

Charles Leclerc és Carlos Sainz remélik, hogy Vasseur irányítása alatti második évben, amikor folytatja a Scuderia átalakítását, újra nagydíjgyőzelmekért és akár a bajnoki címért küzdhetnek.

Jock Clear veszi át a Ferrari Driver Academy vezetését

Forrás :