fbpx

21+1 motorsportos műsort találtunk nektek a Netflix kínálatában!

Motorsporthiányos állapotra kínálunk most sok órányi elfoglaltságot a hétvégékre, vagy munka/iskola utáni, hétköznapi lazításhoz. Körülnéztünk a legnépszerűbb streamingszolgáltató, a Netflix kínálatában és azt tapasztaltuk, hogy sokkal-sokkal több autós-motoros műsort kínálnak, mint előzetesen gondoltuk!

Összesen 21-et találtunk (nem külön számolva azokat, amelyekből több rész készült) és ki tudja, lehet, hogy van, ami elkerülte a figyelmünket. Van köztük sorozat, dokumentumfilm, mozifilm, sőt még valóságshow is! Egy részük magyarul szinkronnal is elérhető, de magyar felirat mindegyikhez van.

Mutatjuk hát a listánkat, kezdve azokkal, amik nem okoznak meglepetést, mert már nyilvánvalóan tudtok róla, de görgessetek csak tovább! 🙂 Az egyes műsorok elindításához kattints a címekre!

1: Drive to Survive (Hajsza a túlélésért)

sorozat, van magyar szinkron

A Forma-1 szezononkénti „doku”sorozatát már aligha kell bemutatni. 5 évad érhető el jelenleg, míg a hatodik évad, amely a 2023-as szezont dolgozza fel február 23-tól lesz elérhető.

2: Schumacher

dokumentumfilm, van magyar szinkron

A majdnem kétórás film 2021-ben debütált, Michael Schumacher karrierjét dolgozza fel. Láthatóak benne egykori felvételek, így ebben a formában maga Michael is megszólal benne. Aktuálisan pedig a családja, barátai, volt kollégái nyilatkoznak benne a hétszeres világbajnokról.

3: Senna

dokumentumfilm, nincs magyar szinkron, de magyar felirat elérhető

A Senna életéről készült díjnyertes film 2010-ben debütált, alapvetően a mozikban, ám Magyarországra csak DVD és Blu-ray formában volt elérhető. Mostanra, hogy a DVD-nek már leáldozott, felkerült a Netflix kínálatába. Stílusát tekintve hasonló, mint Schumacher-film, egykori felvételeket dolgoztak fel, és interjúvoltak meg hozzá Sennához közel állt személyeket. A Drive to Survive megalkotásához ez a Senna film volt az inspiráció.

Érdekesség, hogy a Netflix épp készít egy sorozatot is Sennáról, színészekkel. Erről bővebben ide kattintva olvashatsz.

4: Netflix Kupa

sportközvetítés, van magyar szinkron

Többször esett már szó a Netflix Kupáról, ami egy Las Vegas-i golfmeccs volt, profi golfosokkal, valamint Forma-1-es versenyzőkkel. Ezt a streaming szolgáltató novemberben élőben közvetítette, ám utólag is visszanézhető. Mostanra pedig már magyar szinkront is kapott!

5: Juan Manuel Fangio – Az autók megszelídítője

dokumentumfilm, csak spanyol szinkron van, de magyar felirat elérhető

Ugyanazon az elven készült, mint a Senna és a Schumacher doku, ám ez az ötszörös világbajnok Fangio életét dolgozza fel.

6: Circuito di Pescara

dokumentumfilm, angol nyelvű, magyar felirat elérhető

49 perces dokumentumfilm a legendás pescarai pályáról, melyen 1957-ben F1-es versenyt is rendeztek.

7: Mítosz és Mogul: John DeLorean

dokumentumfilm, magyar felirat elérhető

Mint azt a cím is mutatja, John DeLorean életéről szól a film, aki bár egy legendássá vált autót alkotott (leginkább a Vissza a Jövőbe filmnek köszönhetően), mégis inkább csalás és sötét ügyek jellemezték, mintsem üzleti siker.

8: Vespa – Az olasz álom

film, olasz nyelvű, magyar felirat elérhető

Az olasz Vespa robogókat valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. Enrico Piaggio álmodta meg őket, erről szól a film is, mely a valós történet alapján készült.

9: Bubba Wallace – Új színekben

6 részes minisorozat, magyar szinkron elérhető

A 2022-es dokumentumfilm sorozat Bubba Wallace-t, a NASCAR Cup színesbőrű versenyzőjét követi nyomon.

10: Ezer mérföld

film, csak olasz nyelven érhető el, de van magyar felirat

„Egy Mille Migliáról tudósító újságíró megbízatása nosztalgikus küldetéssé válik, hogy összerakjon egy ikonikus kocsit, és benevezze a történelmi versenyre.”

11: Ismeretlen rakomány

film, van magyar szinkron

Mindenre számítottunk, csak arra nem, hogy egy olyan brazil filmbe botlunk, aminek a főszereplője kamionversenyző. 😀 A főszereplő versenyző anyagi gondokkal küzd, ezért elvállalja, hogy egy tolvajbanda menekülő sofőrje lesz. Van benne bár furcsa/mókás jelenet, de jó kikapcsolódást nyújt a film. Kiss Norbinak is tetszett a film! 😀

12: Maverix

sorozat, van magyar szinkron

10 részes, motokrossz versenyző tinédzserekről szóló ausztrál sorozat.

13: Aszfaltégetés

film, eredetileg norvég nyelvű, angol szinkronnal és magyar felirattal érhető el

Akcióvígjáték, melynek fő helyszíne a Nürburgring. A film tele van menő sportautókkal, rendőrökkel, és Cobra 11-re emlékeztető elemekkel. Az egyik főszereplő pedig Alexandra Maria Lara, aki a Rushban (Hajsza a győzelemért) Niki Lauda feleségét, Marlene Knaust játszotta.

14: Hiperturbó

valóságshow, van magyar szinkron

10 részes valóságshow sorozat. Egyfajta autós ügyességi verseny, talán úgy jellemeznhetnénk leginkább, hogy olyan mint a Ninja Warrior, csak autókkal.

15: Centauro

film, van magyar felirat

A szinopszis szerint: „Hogy rendezze gyermeke anyjának adósságát egy kartell felé, egy Superbike-versenyző drogfutárrá válik, kockára téve versenyzői pályafutását és saját életét.”

16: A gokartkirály 

film, van magyar szinkron

Ne várjunk tőle sokat, amolyan kamaszos limonádé a film, mely arról szól, hogy egy tinédzser rákap a gokartozásra. Később megismerkedik egy lánnyal, aki „mérnök” és „majd a Forma-1-nél szeretne dolgozni”. A fiú felkészítésében pedig egy ex-versenyző segédkezik.

17: Adj gázt!

film, eredetileg indiai, de angol nyelven és magyar felirattal elérhető

Igazi indiai, bollywoodi film, amiben a főszereplő azt állítja, hogy ő Forma-1-es tesztpilóta. Nem, nem Narain Karthikeyan és nem is Karun Chandhok az! 😀 A szinopszis szerint: „Egy hírhedt tolvaj összeáll egy autóversenyzővel egy nagy rabláshoz, és a hatóságok megtévesztésétől sem riadnak vissza, akiknek szintén megvannak a piszkos kis titkaik.”

18: Az eltévedt golyó

film, van magyar szinkron

Ne vegyétek túl komolyan. Bár bűnügyi film címkét kapott, elég megmosolyogtató jelenetekkel van teli. Olyan a film, mintha a Taxi filmek és a Cobra 11 keresztezése lenne. A leírás szerint „a bűnöző múlttal rendelkező, most gyilkossággal vádolt szerelőzseninek meg kell találnia az ártatlansága bizonyítékát, egy golyót rejtő eltűnt autót”.

Második része is van: „Miután Lino tisztázta nevét, már csak egy cél hajtja – bosszút állni a korrupt zsarukon, akik végeztek testvérével és mentorával”.

19: I’m in love with my car

dokumentumfilm, olasz nyelvű, magyar felirat elérhető

„A dokumentumfilm bemutatja, hogyan formálta az autóipar a modern társadalmat, és milyen hosszútávú hatása van az autóknak az öt emberi érzékszervre.”

20: Melyik a gyorsabb?

valóságshow, magyar felirat elérhető

Negyed mérföldes dragversenyen mérkőznek meg szuperautók pilótái az elhivatott autóbolondok által épített és átalakított sleeper autókkal. A show eredeti címe „Fastest car”, és két évad érhető el belőle.

21: Halálos iramban filmek

filmek, magyar szinkronnal

Amerikai autós akciófilmsorozat, Vin Diesel és a néhaiPaul Walker főszereplésével.

+1: NASCAR – Teljes gázzal

Január 30-án pedig érkezik a NASCAR doku-sorozata, a Drive to Survive mintájára! Erről részletesebben ide kattintva olvashatsz!

További motorsportos filmes/sorozatos híreket, információkat talált a Motorsportol.hu film/sorozat rovatában!

Itt a NASCAR válasza a Forma-1 Drive to Survive-jára, a Netflix bemutatta az első trailert!