fbpx

2026-ban még ne várjunk csodát az Audi-Saubertől

A Sauber F1 (tavaly Alfa Romeo) technikai igazgatója, James Key arról számolt be, hogy a csapat csak a második Audi-évében, 2027-ben lesz majd „kész” véglegesen.

Az Alfa Romeo, amely jövőre vadonatúj néven versenyez majd (Stake F1 Team), 2023-ban a konstruktőri bajnokság kilencedik helyén végzett, mindössze négy ponttal megelőzve az utolsó helyen álló Haast.

Bár mindenki 2026-ot várja velük kapcsolatban, mert a csapat Audivá válik, Key figyelmeztette az embereket, hogy ne támasszanak túl nagy elvárásokat, szigorú határidőket ezzel kapcsolatban. 2026 még az átalakulás időszaka lesz.

„Van egy átfutási idő az emberek számára természetesen, a felmondási időkkel. Szóval tisztában vagyunk ezzel” – mondta Key a Motorsport.com-nak.

„Sok mindent meg tudunk csinálni most is, mindenféle extra emberek nélkül és így tovább.”

„De végső soron ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, minden kulcsfontosságú területen, sőt, valójában minden területen bővítenünk kell. Mindenhol lépést kell tennünk előre, függetlenül attól, hogy hol tartunk ebben a folyamatban.”

„Szóval ez a rövid távú ambíciónk. Pontosan az, amit most csinálunk, szorosan együttműködve Andreasszal [Seidl] 2024-re, valamint a jövőre vonatkozóan. Aztán majd meglátjuk, hogyan haladunk.”

„Úgy gondolom, hogy végül valószínűleg nem leszünk olyan végleges termék, mint amilyet célul tűztünk ki, egészen 2027-ig, mert még rengeteg a tennivaló.”

„De sokkal jobb formában leszünk, ahogy közeledünk 2026-hoz. És ez lehetőséget ad majd arra, hogy megtegyük azt a lépést előre, ami szükséges.”

12+1 névváltásnál jár az F1-es Sauber csapat, mutatjuk mindet!