fbpx

Mi lehetett a valódi indok Günther Steiner kirúgása mögött?

Derült égből villámcsapásként jött a hír, miszerint a Haas azonnali hatállyal menesztette a hosszú ideje csapatfőnökként ténykedő Günther Steinert. Nem sokkal előtte pedig a technikai igazgató is felmondott.

Steiner utódja a csapat japán főmérnöke Ayao Komatsu lett. A váratlan távozás oka nem derült, a tulajdonos Gene Haas is csak annyit közölt, hogy úgy érzete, eljött az idő a váltásra.

Erre a kérdésre igyekezett választ találni a Sky Sports két szakértője, akik szerint ennél azért komolyabb ok állhat a hirtelen váltás mögött.

„Günther egy celebbé vált a paddockban köszönhetően a Netflix híres sorozatának és a kulisszák mögött készült jeleneteknek hála, egy karakterré nőtte ki magát.” – kezdte az okfejtést Damon Hill. „Nagyon határozott, nagyon magabiztos ember, hisz abban, amit mond. Talán ez is hozzátartozik a nyerni akarásához.”

„Nem tudom mi a távozásának a valódi oka, de egy hatalmas veszteség a sportnak, mert a rajongók szerették, vonzotta az embereket. Megosztó és szókimondó volt, lehet nem hozta azokat az eredményeket, amelyet Gene Haas elvárt.”

Kollégája, a kommentátor David Croft egyetért 1996 világbajnokával.

„Először is, ez Gene Haas csapata, de a figyelem oroszlánrésze Steinerre vetült, ami vélhetően nem tetszett a tulajdonosnak. De ez nem ok arra, hogy megszabaduljunk valakitől. Tavaly a pályán mutatott teljesítmény is közre játszhatott ebben. A szombatjuk nagyszerű volt, Nico Hülkbenerg többször is bejutott a Q3-ba. Azonban a remek időmérős tempó némileg aláásta a vasárnapjukat, ahol rendre hátrafelé haladtak a mezőnyben, és ez egy olyan tulajdonos, mint Gene Haas számára elfogadhatatlan.”

„A tabella alján végezni nem olyasmi, amit Gene Haas szeretne, ennek az árát pedig Steiner meg is fizette. Vannak más üzleti érdekeltségei is, úgyhogy ilyen téren nem lesz gond vele. Damonnal egyet értek, a Forma-1 egy masszív karaktert, egy népszerű személyt veszített, aki némileg túlmutatott a sporton.”

„Ő volt a harmadik szánú csapatfőnök népszerűség és képernyőidő tekintetében Christian Horner és Toto Wolff mögött. Jót tesz a sportnak, hogy az emberek olyan csapathoz akarnak kötődni, mint a Haas. Nagyon szeretik, amiért Günther kiáll és képvisel, hogy az esélytelenek megküzdenek a nagyokkal. Tényleg úgy gondolom, hogy egy remek embert vesztettünk, de bízom benne, hogy valahol valamilyen formában visszatér.” – zárta Croft.

Hivatalos: Günther Steiner azonnali hatállyal távozik a Haas csapatfőnöki posztjáról!

Forrás :