fbpx

Monza dolgozik már azon, hogy ne legyen veszélyben az F1-es naptárban a helye

Megkezdődtek a munkálatok az Autodromo Nazionale Monza korszerűvé tételére, mivel a pálya igyekszik bebiztosítani jövőjét a Forma-1-es versenynaptárban.

A 21 millió eurós felújítási munkálatok a héten kezdődtek el, miután a pálya rajt/cél egyenesén ünnepélyes keretek között megkezdődött a felújítás, amely 140 napig, júniusig tart. Az idei Olasz Nagydíjat augusztus 30. és szeptember 1. között tartják meg. A munkálatok alatt a pálya komplett felújítása, egy új aluljáró építése, a bokszutcai létesítmények javítása és egy sor lelátófejlesztés – különösen az első kanyarban – valósul meg.

A pálya 2025-ig tartó szerződéssel rendelkezik F1-es futam megrendezésére, de a verseny jövője még kérdéses. Tavaly a száguldó cirkusz vezérigazgatója, Stefano Domenicali hangsúlyozta, hogy Monzának fejlesztenie kell a létesítményeit, ha szeretné meghosszabbítani a szerződést. Az olasz automobil szövetség elnöke, Angelo Sticchi Damiani is hangsúlyozta a felújítások fontosságát:

„Legfőbb célunk az, hogy az Autodromo újra a régi kerékvágásba kerüljön. Többé nem engedhetjük meg magunknak, hogy gondjaink legyenek a szurkolók áramlásával, és nagyobb kényelmet kell nyújtanunk azoknak, akik a pályára érkeznek. Három célt tűztünk ki magunk elé, hogy a hozzánk beérkezett kéréseknek a lehető legjobban megfeleljünk, és ezek közül az első az aluljárók. A második cél a nézőtérrel kapcsolatos. Még mindig számos ideiglenes építményünk van, ezért szilárdabb szerkezeteket fogunk felhúzni, amelyek minden olyan kényelmet biztosítanak, ami megfelel annak, amit ma egy szurkoló elvár. Minden lelátó sziget jellegű lesz, benne minden szükséges szolgáltatással, hogy a közönségnek ne kelljen mozognia. Végezetül pedig a boxutca épülete fölé egy állandó típusú tetőszerkezetet építünk. A tartóoszlopokat meg fogják erősíteni, mert a szerkezet magasabb lesz.”

Ez a feltétele annak, hogy 2030-ig legyen Olasz Nagydíj Monzában

Forrás :