fbpx

Nem sokon múlt, hogy Ricciardo hoppon maradjon

Az AlphaTauri vezérigazgatója, Peter Bayer elárulta, hogy a Red Bull eredetileg inkább megtartotta volna tartalékversenyzőnek Daniel Ricciardót, ahelyett, hogy Nyck de Vries helyére ültették volna.

Ricciardo még a nyáron tért vissza a Forma-1-be, miután de Vries-t gyenge teljesítménye miatt 10 futam után menesztette a csapat.

Azonban a Holland Nagydíjon megsérült Ricciardo keze, így a következő öt futamot kihagyta. Ez tette lehetővé, hogy a 21 éves Liam Lawson kiváló bemutatkozást produkálhatott a Forma-1-es mezőnyben. Egyúttal bizonyította, hogy készen áll az F1-re. Ennek ellenére 2024-re nem jutott neki fix versenyzői ülés, az AlphaTauri megtartotta a Yuki Tsunoda – Daniel Ricciardo párost.

Most Bayer elárulta, hogy Ricciardo visszatérése az F1-be nem volt olyan egyértelmű, mint amilyennek tűnt. A Red Bull ugyanis eredetileg azt szerette volna, hogy maradjon tartalékversenyző.

„Danielnek van tapasztalata, így minden pályán segít nekünk a beállításokkal” – mondta Bayer a Motorsport Magazin.comnak.

„Daniel igazi referencia Yuki számára. Egy hét alatt hihetetlenül sok új energiát hozott a csapatba. A szerelőink boldogok voltak: ‘Hé, hűha, valami történik!’ Az átállás nem volt könnyű, de végül nagyon pozitív hatása volt.”

„Eredetileg azt mondták: ‘Nem, Daniel tartalékversenyző a Red Bullnál, és ez így is marad.’ Aztán egy hónapig tulajdonképpen folyamatosan kérdezgettük, hogyan mennek a dolgok.”

„Egy bizonyos ponton Christian Horner odajött hozzánk, és azt mondta: ‘Silverstone-ban tesztelünk, megnézzük. Erre Helmut azt mondta: ‘Igen, miért ne?'”

Végül Ricciardo a teszten bizonyította, hogy nem puhult el a versenyzés nélkül töltött hónapok alatt és kellően meggyőző volt a teljesítménye ahhoz, hogy megkapja a lehetőséget a visszatérésre.

Ricciardo egy olyan orvossal dolgozott együtt, aki a MotoGP-pilótákat rakta össze