fbpx

Hatalmas csapás a Haasnak: a technikai igazgatójuk felmondott!

Simone Resta a hírek szerint lemondott a Haas csapat technikai igazgatói posztjáról a csalódást keltő 2023-as Forma-1-es idény után.

Az 53 éves olasz szakember valószínűleg vagy visszatér a Ferrarihoz, vagy elfogadja a Sauber ajánlatát, ahol „több tisztelője is van” – állítja a Motorsport.com, amely arról is beszámol, hogy Resta nem értett egyet a csapat tulajdonosa, Gene Haas által erőltetett fejlesztési megközelítéssel. Resta a 2021-es szezonban csatlakozott a Haashoz az amerikai kiscsapat és a Ferrari közötti szorosabb technikai kapcsolat részeként, és a következő két évben az alakulat autóinak tervezését vezette.

A Haas azonban egy peches 2023-as szezont élt meg, és a konstruktőri bajnokság utolsó helyén végeztek, miután 22 versenyen csak 12 pontot szereztek. Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg gyakran remekeltek az időmérőkön, hogy aztán a verseny napján visszaessenek, ami nagyrészt a VF-23-asokat hátráltató gumikezelési problémáknak volt köszönhető. A Haas a hazai versenyén, az Egyesült Államok Nagydíján új aerodinamikai csomagot mutatott be, de ez nem javított a csapat helyzetén.

A Günther Steiner által irányított csapat a szezont úgy fejezte be, hogy a csomagokat felosztották a versenyzőik között, miközben megpróbálták megoldani a gondjaikat, amit Hülkenberg „kiábrándítónak és idegesítőnek” nevezett.

Az új technikai igazgatóra szoruló Haasnak most, a 2024-es szezon előtt újabb oka van a fejfájásra.

Steiner spúroskodik karácsonykor, pénz helyett ezt küldte a Haas alkalmazottaknak

Forrás :