fbpx

Sainz karrierje legfontosabb döntésére készül 2024-ben

Az idei év várhatóan az egyik legvadabb év lesz a pilóták átigazolását illetően, és a ferraris Carlos Sainz az egyik versenyző, aki szeretné bebiztosítani jövőjét az olasz csapatnál.

A 29 éves spanyol a Ferrarival kötött szerződésének utolsó évében jár, és bár nagyon szeretné meghosszabbítani azt a csapattal, most mégis lehet, hogy bajban lesz. A The Race Podcast kétszeres futamgyőzteséről szólva Scott Mitchell-Malm újságíró úgy véli, hogy Sainz idén aláírhatja pályafutása utolsó nagy szerződését. A Forma-1-es pilóták piaca olyan helyzetben van, amit még soha nem tapasztalt. Egy ideje csak 20 szabad hely áll rendelkezésre, de a sportág történetében még soha nem fordult elő olyan, hogy minden pilóta megtartotta helyét a rajtrácson egyik évről a másikra.

A Mercedes és a McLaren azok a csapatok, amelyeknek mindkét pilótája már 2025-ig aláírt, de minden más gyártó változtathat. Mivel sok pilóta áll pályafutása különböző szakaszaiban, mindenki valami mást keres a következő évre. Sainz az egyik régebbi verseny a rajtrácson, és a következő szerződése – akár a Ferrarival, akár valaki mással – életbevágóan fontos.
Reméli, hogy ihletet meríthet Sergio Pérez Red Bullhoz való átigazolásából, szemben azzal, hogy Valtteri Bottas a Mercedest cserélte le a Sauberre.

Mitchell-Malm a spanyol helyzetéről a következőket mondta: „Úgy gondolom, hogy egy olyan pilóta, mint Carlos Sainz és talán Alex Albon, ugyanaz a kategória durván. Ha egyszer kapsz egy pilótát, aki a húszas évei végét járja, és mellé egy Albont, az jó kombináció lehet. Sainz úgy érzem, az utolsó nagy szerződését látja maga előtt. Szerintem ideális esetben ezt a Ferrarival képzeli el, és kötne egy három-négy éves szerződést, bankba rakna egy halom készpénzt, aztán majd a harmincas évei elején kitalálná, hogyan tovább.”

Szerződése 2024 végéig szól ugyan, de neve esetlegesen az Audinál is felmerülhet, ha az végül belevág a sportba, és ez lehet az a lépés, amelyre a spanyol vágyik harmincas évei előtt.

Sainz elárulta, miként áll hozzá a csapattársa elleni párharchoz

Forrás :