fbpx

Így vélekedik Ecclestone Hamilton 2024-es világbajnoki esélyeiről

Bernie Ecclestone támogatásáról biztosította Lewis Hamiltont, aki idén újra megpróbálja megdönteni az F1-es világbajnoki rekordot.

Hamilton és Michael Schumacher osztoznak jelenleg, fejenként hét bajnoki címmel, és a Mercedes jelenlegi pilótájának egyre fogy az ideje, hogy megnyerhesse a nyolcadikat. A brit most némileg váratlan helyről kapott jókívánságokat Ecclestone személyében, akitől korábban kapott már kritikákat. Ecclestone a német Sky csatornán beszélt Hamilton rekordnak számító nyolcadik bajnoki címére tett kísérletéről:

„Remélem, sikerül neki, mert akkor történelmet írna.”

Ecclestone és Hamilton még a tavalyi szezon alatt került összetűzésbe egymással. Hamilton megkérdőjelezte, hogy miért kapnak szót az „idősebb hangok”, miután Nelson Piquet rasszista jelzőkkel beszélt róla. Ecclestone akkor válaszul a Daily Mailen keresztül üzent vissza:

„Talán az idősebb generáció nem akarja meghallgatni azt, amit mondani akar.”

A 93 éves korábbi F1-es főnök azonban most támogatásáról biztosította Hamiltont az idei bajnokságban. Hamilton reményei nagyrészt azon múlnak, hogy a Mercedes olyan autót gyárt-e neki, amely lényegesen versenyképesebb, mint az elmúlt két év konstrukciói. Még egy világbajnoki cím tovább növelné Hamilton legendáját, és megelőzné Schumachert.

A német a Benettonnál és a Ferrarinál nyerte címeit, a saját pályafutása végén a Mercedesnél versenyző három szezonnal megalapozta Hamilton későbbi dicsőségét. Ecclestone 2017-ben a Liberty Media átvételével távozott a Forma-1-ből, jól emlékszik a Schumacher-korszakra, ezért így folytatta:

„Max Verstappenben van némi Schumacher, de Max nem olyan kegyetlen, mint Michael volt. Michaelnek esze ágában sem volt kompromisszumokat kötni.”

Ecclestone Schumachert „egy kicsit könyörtelenebbnek” jellemezte a pályán, aki a héten lett 55 éves, nem sokkal az életét megváltoztató sérülésekkel járó síbalesetének 10 éves évfordulója után. Michael Schumacher most otthon pihen családjával Svájcban, távol a nyilvánosság figyelmétől.

Egy olyan szabályon változtatna Verstappen, ami Hamiltont érintette hátrányosan

Forrás :