fbpx

Zak Brown megnevezte, ki lehet Versatappen legnagyobb riválisa idén

A McLaren vezérigazgatója Zak Brown elmondta, nem lenne számára meglepetés, ha Lewis Hamilton lenne 2024-ben Max Verstappen legfőbb kihívója.

2021-ben az utolsó futam utolsó köréig vívott egymással Lewis Hamilton és Max Verstappen, végül az utóbbi jött ki győztesen, aki azóta is verhetetlen. Ezzel szemben Hamilton már két teljes éve nem tudott futamot nyerni, de a csapata is csak összesen egyetlen egyszer pezsgőzhetett a pódium tetején, George Russell jóvoltából.

2022-vel ellentétben 2023 pozitívabb volt a szezon Brackley-ben, hiszen Hamilton kiegyensúlyozott teljesítménnyel megszerezte a bajnoki harmadik helyet, míg csapat szinten ezüstérmesek lettek az ezüstnyilak.

Tavaly viszont pont a McLaren volt az a csapat, amelyik évközben a legnagyobb fejlődést mutatta be, így ők nagy reményekkel várhatják 2024-et. Ám a csapat vezetője máshol vízionálja Verstappen riválisát.

„A Mercedesnek és a Ferrarinak mindene megvan, amire szükségük lenne. Nem lennék meglepve, ha a Mercedes feltámadna és Hamilton megszerezné a nyolcadik bajnoki címét. Kemény és versenyképes.” – fogalmazott Brown.

Brown aggódik a Red Bull-AlphaTauri szövetség miatt

Forrás :