fbpx

Itt a lehetőség, hogy szavazz Márquezre vagy Alonsóra, hogy elnyerjék a „Legjelentősebb spanyol személyiség” címet

A spanyol közszolgálati televízió a történelem legjelentősebb spanyol személyiségét keresi. Fernando Alonso, Marc Márquez és Ángel Nieto is a jelöltek között szerepelnek.

Az „El mejor de la historia” című, a TVE spanyol közszolgálati csatornán sugárzott televíziós műsor célja, hogy kiderüljön, ki a mai spanyol társadalom számára „történelmünk legjelentősebb és legcsodáltabb személyisége”.

Az 50 jelölt között kilenc sportoló van, a motorsport világából Fernando Alonso, Marc Márquez és Ángel Nieto a jelöltek között. A többiek Pau Gasol, Rafa Nadal, Iker Casillas, Andrés Iniesta, Severiano Ballesteros, Manolo Santana és Miguel Indurain.
Olyan történelmi személyiségek is szerepelnek a listán, mint Hernán Cortes, Aragóniai Agustina, Kasztíliai Izabella, II. spanyol Izabella és Kolumbusz Kristóf együtt szerepelnek a „legjobb spanyolok” listáján a tudomány, az irodalom és a művészet olyan zsenijeivel, mint Ortega y Gasset, Severo Ochoa, Ramón y Cajal, Valle-Inclán, Machado, Benito Pérez Galdós, Federico García Lorca, Cervantes, Juan Ramón Jiménez, Velázquez, Goya, Gaudí, Rosalía de Castro, Clara Campoamor, Picasso, Salvador Dalí és El Greco. A zene világából Manuel de Falla, Montserrat Caballé, Lola Flores és Paco de Lucía kapott jelölést, és még sorolhatnánk a jelölteket.

Öt epizód lesz majd adásban, és mindegyikben a tízfős csoportból választják ki a két legjobbat. Bár még nem erősítették meg, de valószínű, hogy az összes sportoló egy műsorban szerepel majd. A végső ötből kerül majd ki a győztes.

Ezt a formátumot már más országokban is alkalmazták, például Németországban, az Egyesült Államokban, Franciaországban, Portugáliában és Argentínában, ahol egyébként Juan Manuel Fangiót tartották minden idők harmadik legnagyobb argentinjának Maradona előtt. Vajon egy spanyol versenyző is feljut a történelmi dobogóra?

Szavazás itt: elmejordelahistoria.com

Dennis „gyártott” egy Hamiltont Alonso ellen, aki még fizetni is képes lett volna egy rendes autóért

Forrás :