fbpx

Reagált Marko az új Red Bull RB20 állítólagos sikertelen töréstesztjére

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko válaszolt azokra a hírekre, melyek szerint a csapat megbukott az FIA egyik töréstesztjén az új idény előtt.

A RacingNews365 úgy tudja, hogy a regnáló kétszeres F1-es világbajnokok megbuktak az új RB20-as első frontális ütközési tesztjén, amelyet a címvédésre való felkészülésük során végeztek. Az elülső ütközéses szerkezet dinamikai tesztje csak egy a sok közül, amelyen át kell menni, bár a Red Bull soraiban szó sem volt pánikról. Az F1 Insidernek nyilatkozva Marko – aki az új szerződés aláírása után még három évig a Red Bullnál folytatja – nem erősítette meg vagy cáfolta, hogy megbuktak-e a teszten:

„Ha átmentünk volna az első törésteszten, akkor pontosan az probléma lenne, akkor nem teljesítettünk volna jól!”

Marko megjegyzései arra utalnak, hogy a Red Bull, amely a tavaly egy kivételével minden futamon biztosította a győzelmet. Max Verstappen megszerezte sorozatban harmadik versenyzői bajnoki címét, így idén is a határokat akarja feszegetni, még akkor is, ha az RB19 oly domináns volt. Ha nem így lett volna, feltehetően akkor simán átmennek a teszten.

A Ferrari már teljesítette idén azt, amit a Red Bull még nem!

Forrás :