fbpx

Majdnem megfulladt, intenzíven a korábbi brazil F1-es pilóta

Karácsony első napján állt meg a szíve a korábbi brazil F1-es pilóta Wilson Fittipaldi Jr.-nak, a világbajnok Emerson Fittiapldi bátjyának. Egy félrenyelt falat volt mindennek a kiváltója.

December 25-én nem csak a karácsonyt, hanem Wilson 80. születésnapját is ünnepelték, amikor megtörtént a baj. A Brabham korábbi pilótáját azóta intenzíven ápolják, jelenleg is kómában fekszik.

Állapotáról a felesége, Rita Fittipaldi számolt be, miközben köszönetet mondott a rengeteg támogatásért.

„Vacsora közben egy darab hústól elkezdett fuldokolni, majd oxigénhiányos állapotba került és megállt a szíve. Sikerült újraéleszteni, jelenleg mélyaltatásban tartják, várjuk, hogy felébredjen. A beavatkozás utáni nehéz a visszatérés az altatásból. Tegnap megszámlálhatatlan mennyiségű telefonhívást és kedves üzenetet kaptam. Hálásak vagyunk minden jó kívánságért, ezek adnak nekünk erőt ebben a nehéz időszakban. Küldjétek továbbra is a pozitív rezgéseket Wilsonnak. Isten a legjobbat fogja tenni!” – üzente a feleség.

Wilson Fittipaldi Junior a kétszeres világbajnok Emerson Fittipaldi idősebbik testvére, aki maga is három éven át volt a Forma-1 tagja. 1972-1973 között majd 1975-ben, előbb a Brabham majd a Fittipaldi csapatnál versenyzett. Egyszer tudott pontot szerezni. Fia, Christian is sikeres autóversenyző lett, a 90-es években ő maga is több éven volt az F1-es mezőny tagja.

Fittipaldi szerint van egy olyan F1-es pilóta a rajtrácson, aki olyan, mint egy oroszlán

Forrás :