fbpx

Egy olyan szabályon változtatna Verstappen, ami Hamiltont érintette hátrányosan

Sokként hatott, amikor a tavalyi Egyesült Államok Nagydíja után kizárták Lewis Hamiltont és Charles Leclercet. A két pilóta autóján ugyanis túlzott mértékben kopott a padlólemez. A címvédő Max Verstappen emiatt változtatásokat sürget.

A gondot az austini pálya egyenetlen aszfaltja okozta, a potenciális gondot már csak az időmérő után vették észre az értintettek, de akkor már Parc Fermben voltak az autók.

Emiatt a szükséges beállításokat csak úgy tudták volna megoldani, ha kiveszik onnan az autókat, ami bokszutcai rajtot vont volna maga után. Ezt egyikük sem vállalta, így kockáztattak és felálltak a rajtrácsra, ez végül nem jött be, túllépték a kopás megengedett mértékét így mindkettejüket diszkvalifikálták.

A hollandok háromszoros világbajnoka Max Verstappen változtatna ezen a szabályon, megelőzve a hasonló helyzeteket.

„Ha egy kicsit rossz irányba mentél el az FP1-en, akkor ezekbe a rossz beállításokba ragadsz bele az egész sprinthétvégén. Ez nagy szívás. Volt idén néhány jó sprinthétvégénk, de én nem voltam teljesen elégedett. Vegyük például a hasmagasság kérdését Austinban. A Mercedes és a Ferrari nem szándékosan állította alacsonyra az autóit.” – kezdte a Red Bull versenyzője.

„Ha egyszer rossz irányba fordulsz a beállításokkal, akkor már nincs visszaút. Legfeljebb a guminyomáson lehetne variálni.”

De nem csak a problémát vázolta fel, hanem megoldási javaslattal is előállt.

„Legyen egy Parc Fermé időszak szombatra és egy másik vasárnapra, például.” – vázolta.

A Red Bull nem akarja, hogy Verstappen PR-robottá váljon

Forrás :