fbpx

Verstappen csapatvezetőként úgy gondolkodna, mint a McLaren

Ha Max Verstappen csapatvezető lenne, úgy döntene a versenyzők kapcsán, mint a McLaren.

2023-ban a holland versenyző uralta a száguldó cirkuszt. 19 győzelmet aratott a szezonban, amivel saját rekordját döntötte meg, ezen felül a Red Bull 21 alkalommal bizonyult vasárnap a legjobbnak (Sergio Pérez két versenyt nyert). Csupán Szingapúrban hiányoztak a dobogóról, a városállamban ugyanis Carlos Sainz és a Ferrari ünnepelhetett.

A 2024-es bajnokság hajnalán is a háromszoros világbajnok a legesélyesebb a bajnoki cím megszerzésére, bár mexikói csapattársa reméli, hogy az idei „kampány” során keményebb ellenfélnek bizonyulhat.

Ugyanakkor a Motorsport Aktuell kérésére a 26 éves versenyző elgondolkodott azon, hogy csapatvezetőként ő kik mellett tenné le a voksát. Legelső kérdése arra irányult, hogy magát választhatja-e, és mikor igenlő feleletet kapott, így folytatta:

„Akkor magamat választanám, és még Landót (Norris). Ő még fiatal, és hosszú karrier áll előtte. Nagyon-nagyon gyors tud lenni”- magyarázta a holland.

Ám ha Verstappen saját magát kihagyná az egyenletből, akkor a McLaren útján „indulna el”:

„Én Landót (Norris) és Oscart (Piastri) vinném, tehát a McLaren versenyzőit. Mindketten nagyon jók. Lando egy kicsivel idősebb Oscarnál, de ő (Piastri) egy nagyon gyors újonc. Még sok mindent kell tanulnia, emiatt a versenytempóján még javíthat. Ami szerintem mellette szól, az az, hogy nagyon okos srác. Versenyeket fog nyerni” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Az elmúlt szezonban a 24 éves brit versenyző és a Red Bull lehetséges kapcsolata visszatérő eleméként köszönt vissza a médiában. A legtöbben Norrist látnák Sergio Pérez helyén az osztrák alakulatnál, ám voltak olyan visszhangok, amik a fiatal ausztrál nevét suttogták. Ugyanakkor mindkét versenyző hosszútávú megállapodást kötött a McLarennel. Norris szerződése csupán 2025 végén jár le, míg Piastri 2026 végéig marad a brit csapat kötelékében.

A Red Bull egy másik top pilótára is kivetette a hálóját Norris mellett