fbpx

Hamilton elsőszámú utódja már kikerült a Forma-1-ből

Közeledik a negyedik X-hez a hétszeres bajnok Lewis Hamilton, aki, ha egyszer visszavonul, nagy űrt fog maga után hagyni. Emiatt pedig korántsem mindegy, hogy kit ültetnének a helyére, hogy örökébe lépjen.

Sok tehetség megfordult az elmúlt években Hamilton környékén, legyen szó McLarenről, vagy a Mercedesről. George Russell időközben a csapattársává vált.

Így „megüresedett” Hamilton öröke, emiatt érdekes felidézni azt az intejút, amikor Tom Coronel szerint Nyck de Vries pályázott legnagyobb eséllyel, aki tavaly fél év után került ki a Forma-1-ből.

A holland egykori túraautó bajnok még 2022-ben fogalmazott igencsak pozitívan De Vries esélyeit illetően.

„Ha Lewis Hamilton befejezi, akkor Nyck de Vries veszi át a helyét. Hogy miért? Már egy éve mondom, hogy ő Toto Wolff biztosítéke. Persze ezt már egyszer megtapasztalta Rosberggel. Nem azt akarom mondani, hogy kihasználja Nycket, de ezért tartja őt maga mellett. Ő egy olyan srác, aki megtesz mindent, amit meg kell tennie. Megnyert minden bajnokságot, amit kellett.”

A holland kezdetben a McLaren akadémiáján pallérozódott, majd az F2-es bajnoki címe után a Mercedes gyári versenyzője lett a Formula E-ben, ahol világbajnoki címet szerzett, karrierjét pedig maga Toto Wolff egyengette.

2022-ben Monzában zseniálisan mutatkozott be a Williamsnél, ahol pontot szerzett, majd 2023-ra teljes évre leszerződtette őt az AlphaTauri, akik azonban fél év után a gyenge eredmények miatt menesztették őt.

2024-ben pedig visszatér korábbi sikereinek helyére, a Formula E-be.

De Vries: Szörnyen fájt, hogy kiraktak az F1-ből

Forrás :